"REKLA SAM JOJ DA SE NE BOJI, DA SMO SVI TU..."! Potresno na suđenju za smrt mlade doktorke! SVI PLAKALI!

Autor:

Svet

19.02.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adela Suljić je iznela detalje o trenucima saznanja o nesreći, kada ju je ćerka Edina obavestila o stravičnom događaju. Opisala je svoj dolazak u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i teško stanje u kojem je zatekla svoju povređenu ćerku Almu. Svakodnevna borba za Almin život, sa sve lošijim prognozama lekara, dodatno je otežala situaciju za porodicu.

"REKLA SAM JOJ DA SE NE BOJI, DA SMO SVI TU..."! Potresno na suđenju za smrt mlade doktorke! SVI PLAKALI!

Foto: Printscreen/Faccebook

U nastavku suđenja Arminu Berberoviću, optuženom za tešku saobraćajnu nesreću u sarajevskom naselju Marindvor, emotivno svedočenje majke doktorice Alme Suljić izazvalo je potresne scene u sudnici. Majka Adela Suljić je pred sudom opisala dramatične trenutke saznanja o nesreći, kao i borbu za život svoje ćerke, sa suzama u očima.

Adela Suljić je iznela detalje o trenucima saznanja o saobraćajnoj nesreći, kada ju je ćerka Edina obavestila o stravičnom događaju. Opisala je svoj dolazak u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i teško stanje u kojem je zatekla svoju povređenu ćerku Almu. Svakodnevna borba za Almin život, sa sve lošijim prognozama lekara, dodatno je otežala situaciju za porodicu.

Emotivno i potresno, Adela je opisala poslednje trenutke sa svojom ćerkom Almom u bolničkoj postelji. Njene reči svedoče o dubokoj patnji i gubitku, dok je celo iskustvo ostavilo dubok trag na porodici i najbližima.

- U petak uveče u 11.30 bila sam kod kuće. Zazvonio je telefon, nazvala me i rekla plačući da ih je udario auto. Ja sam rekla: “Dobro, dobro, nije ništa ozbiljno.” Ona je na to rekla: “Mama, Azra nije dobro, mislim da nije živa, Alma nije dobro”. Edina je celo vreme plakala, bila je izgubljena - rekla je na početku Adela Suljić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pozvala je Alminog muža i odmah su svi otišli na KCUS, Alma je već bila u komi.

- Kada sam došla, Edina je bila sva krvava. Obraz joj je bio oguljen, krvarila je, zub joj je bio slomljen, a usna rasečena. Na sebi je imala belu jaknu natopljenu krvlju. Kasnije mi je rekla da je to Almina krv - ispričala je majka Adela.

Porodici su predali Almine stvari, njen nakit koji je bio sav krvav i narukvicu koja je bila sva slomljena. Alma je intubirana i prebačena na Kliniku za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Adela je insistirala da se pregleda i Edina, koja je nakon nesreće udarila glavom.

Nakon toga lekari su im saopštili strašnu vest o Alminom stanju.

- Rekli su nam da joj je lobanja slomljena na više mesta, sinusi, kičma na nekoliko mesta. Rekli su da odavno nisu imali težeg pacijenta. Apsolutno nisu imali odgovore na sva naša pitanja o prognozama – rekla je Adela Suljić.

Porodica je svaki dan bila u Kliničkom centru iščekujući tračak nade za Almino ozdravljenje, međutim svaki dan su dobijali samo gore informacije.

- Alma je u subotu, 27. maja, prvi put hitno operisana, došlo je do izliva krvi u mozak, bila je na rubu života i smrti. Operacija je dobro prošla. Sutradan je opet hitno operisana, pojavio se otok mozga. Imali smo razgovor, rečeno je da joj je veći deo mozga nepovratno oštećen, da su joj pluća u kritičnom stanju. Pitali smo kakve su prognoze, nisu odgovorili - kaže majka.

Poslednje reči svojoj ćerki

Ona i suprug su u ponedeljak ujutro otišli u Bihać na dženazu Azri Spahić, osetili su potrebu i želju da odu na dženazu. Kad su već bili na autoputu, Almin suprug ih je pozvao da se hitno vrate jer se Almi stanje pogoršalo i pluća su joj otkazala.

Morali su da potpišu odobrenje da se Alma stavi na poseban aparat bez kojeg njena pluća ne bi mogla funkcionisati i odmah bi umrla.

- Morali smo birati između smrti i trunke spasa. Bila je priključena na aparat, lekari su pokušali da učine sve što je u njihovoj moći. Da Klinički centar nije imao taj aparat, Alma bi odmah umrla. Sve je bilo vrlo rizično. Svaki dan smo bili gore, svaki put smo dobili isti odgovor da odavno nisu imali težeg pacijenta i da je sve u Božjim rukama – rekla je Adela Suljić.

Uz tešku pauzu i plač nastavila je svedočenje te je kazala kako je njena ćerka Alma četiri nedelje bila u komi. Od trenutka udara izgubila je svest i više nije dolazila k sebi.

- Bila je u komi do 23. juna, u petak. Tri puta sam ulazila kod nje, poslednji put kad sam došla sama – počela je da priča majka i teško nastavila:

- Bilo je to u četvrtak uveče, 22. juna. Otišli smo gore poslednji put, zadnji put sam je videla. Prva dva puta kad sam je videla, glava joj je bila umotana, bila je pokrivena, videla sam joj noge, stopala i ruke, otkucaji srca su joj bili na 36 - nastavila je kroz jecaje majka Adela:

- Svi smo došli da se pozdravimo. Rekla sam joj da se ne boji, da smo svi tu. Pustili su nas da se pozdravimo.

23. juna u 00:53 lekar im je javio da se Alma preselila, piše Avaz.

- Alma nije bila prepoznatljiva. Prepoznala sam je samo po rukama i nogama, to je ostalo isto, celo telo je bilo natečeno, to nije bila ista osoba - objasnila je majka Adela.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading