"POBEDIĆE ONAJ KO SLEDI ISTINU" Navaljnom odata počast u Sarajevu, a ubrzo uništena fotografija od strane neistomišljenika (FOTO)

Autor:

Svet

19.02.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na opisu ispod citata stoji da je četrdesetsedmogodišnji Navaljni "ubijen u ruskom zatvoru".

"POBEDIĆE ONAJ KO SLEDI ISTINU" Navaljnom odata počast u Sarajevu, a ubrzo uništena fotografija od strane neistomišljenika (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Na trgu pored Ekonomskog fakulteta u centru Sarajeva danas je položeno cveće u znak počasti ruskom opozicionim lideru Alekseju Navaljnom, koji je nađen mrtav u zatvoru u Rusiji 16. februara.

Na pločniku su zapaljene i sveće uz fotografije Navaljnog, i njegov citat na ruskom jeziku, koji u prevodu znači - "Pobediće onaj ko sledi istinu".

Ubrzo nakon odavanja počasti neistomišljenici su uništili fotografiju Alekseja Navaljnog u centru Sarajeva. Fotografiju možete pogledati ovde.

Na opisu ispod citata stoji da je četrdesetsedmogodišnji Navaljni "ubijen u ruskom zatvoru".

Više od 400 ljudi privedeno je širom Rusije na okupljanjima na kojima je odavana počast ruskom opozicionom lideru Alekseju Navaljnom. Grupa za ljudska prava OVD-Info saopštila je da je u više od deset gradova policija do subote uveče privela 401 osobu, najviše u Moskvi i Sankt Peterburgu.

U Sankt Peterburgu više od 200 građana je uhapšeno, među kojima je i Grigorij Miknov-Vojtenko, sveštenik Apostolske pravoslavne crkve, verske grupe nezavisne od Ruske pravoslavne crkve. On je pre hapšenja pozvao preko društvenih mreža na pomen Navaljnom i optužen je za organizovanje skupa. Nakon hapšenja, hospitalizovan je zbog moždanog udara. Sudovi u Sankt Peterburgu su naložili zatvorske kazne od jednog do šest dana za 42 osobe pritvorene u petak, dok je devetoro građana dobilo novčane kazne, prenosi Tanjug.

U ruskoj prestonici, Moskvi, najmanje šest osoba je dobilo kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, navodi OVD-Info. I pored upozorenja moskovskog tužilaštva da se ne učestvuje na protestima, stotine građana izašle su na ulice gde su na improvizovanim memorijalnim mestima odavale počast Navaljnom. Vest o smrti Navaljnog stigla je mesec dana pre predsedničkih izbora u Rusiji za koje se očekuje da će Putinu obezbediti još šest godina na vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading