STRAVIČNA NESREĆA NA GRADILIŠTU U FIRENCI! Petoro radnika POGINULO, troje preživelo sa TEŠKIM povredama! (FOTO)

Autor:

Svet

17.02.2024

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među žrtvama su bili jedan Italijan, tri Marokanca i jedan Tunižanin.

STRAVIČNA NESREĆA NA GRADILIŠTU U FIRENCI! Petoro radnika POGINULO, troje preživelo sa TEŠKIM povredama! (FOTO)

Foto: Marco Bucco / LaPresse / Profimedia

Tragična nesreća na gradilištu u Firenci rezultirala je smrću pet radnika i teškim povredama još troje. Incident, koji se dogodio tokom izgradnje supermarketa za lanac Esselunga, izazvao je zabrinutost zbog standarda bezbednosti na radu u zemlji.

Među žrtvama su bili jedan Italijan, tri Marokanca i jedan Tunižanin. Operacija spasavanja koju su sproveli vatrogasci rezultirala je izvlačenjem tri preživela, koji su brzo prevezeni u bolnicu, kao i pronalaženjem četiri tela. Uprkos naporima da se pronađe i spasi preostala zarobljena osoba, operacija je opisana kao "kompleksna" od strane zvaničnika. Predsednik regije Toskane, Eugenio Giani, izjavio je da spasilačke ekipe veruju da je i poslednja nestala osoba preminula, čime se ukupan broj žrtava povećao na pet, prenosi Jutarnji.hr.

Foto: Marco Bucco / LaPresse / Profimedia

Stravična nesreća na gradilištu u Firenci

Bezbednost na radu u Italiji

Česte radna nesreće u Italiji postale su zabrinjavajuće, s obzirom na to da je zemlja zabeležila 601 fatalni incident u 2021. godini, što je drugi najviši broj u Evropskoj uniji nakon Francuske, prema statistikama agencije Eurostat. Kao odgovor na ponavljajuće nesreće, dva glavna sindikata, Cgil i Uil, pozvali su na dvosatni nacionalni štrajk 21. februara, pripisujući problem preteranom korišćenju podizvođača, što dovodi do smanjenih plata, ugroženih bezbednosnih mera, nedovoljne obuke i loših uslova rada na gradilištima.

Foto: euronews/YouTube

Jeziva nesreća na gradilištu

Pozivi na akciju i izrazi saučešća

U svetlu tragičnog događaja, papa Franja, premijerka Đorđa Meloni i brojni italijanski zvaničnici izrazili su saučešće i tugu zbog smrti radnika. Papa Franja je posebno pozvao odgovorne za zaštitu radnika da ulože veće napore u osiguravanju bezbednosti na radu.


Pustošni incident u Firenci istakao je hitnu potrebu za sveobuhvatnim merama za rešavanje problema bezbednosti na radu i unapređenje zaštite radnika širom Italije.

(Jutarnji.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading