ROKER IDE KOD "IMBECILA": Novi predsednik napravio korak koji niko nije očekivao

Autor:

Svet

12.02.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkako je došao na vlast gotovo nijedan dan nije prošao bez neke kontroverze

ROKER IDE KOD "IMBECILA": Novi predsednik napravio korak koji niko nije očekivao

Foto: Tanjug/AP

Novi predsednik Argentine Havijer Milei već tri meseca puni novinske stupce kontroverznim potezima i odlukama a poslednja u nizu je da poseti papu Franju.

Istog tog papu kojeg je pre u jednom intervjuu nazvao - "imbecilom".

Havijer Milei danas će se prvi put sastati sa papom Franjom. Libertarijanac je ranije rekao da je papa "imbecil" koji "promoviše komunizam".

Od tada je ublažio svoje kritike nakon što je preuzeo dužnost predsednika u decembru.

Milei je otputovao u Vatikan na misu u bazilici Svetog Petra, gde je sreo i zagrlio 87-godišnjeg Papu. Oni će se ponovo sastati na privatnoj audijenciji u Vatikanu tokom dana.

Susret političkog i verskog lidera dolazi usred velike političke neizvesnosti u Argentini gde je inflacija porasla na 200 posto, a 40 posto stanovništva živi u siromaštvu.

Hiljade Argentinaca protestvovalo je protiv ekonomske politike Mileija koja uključuje duboko smanjenje potrošnje i devalvaciju argentinskog pezosa od 50 posto.

On je također najavio planove za smanjenje prava radnika, ukidanje ograničenja za iznajmljivanje i ukidanje državnih subvencija za svakodnevne artikle.

Milei je rekao da je zemlji potrebna "ekonomska šok terapija" kako bi popravila svoju trenutnu ekonomsku krizu, koja se smatra najgorom u poslednjih nekoliko decenija.

Milei od prvog dana vladavine održava imidž beskompromisnog rok buntovnika ne skidajući kožnu jaknu čak i kad dolazi u posetu drugim državama.

Verski vođa, koji je iz Buenos Airesa, nije posetio svoju domovinu otkako je postao papa 2013. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading