OVO SU NAJOPASNIJI GRADOVI U EVROPI! Jedan će vas ŠOKIRATI

Autor:

Svet

03.02.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najopasniji gradovi na svetu i u Evropi prema istraživanju kompanije "Numbeo"

OVO SU NAJOPASNIJI GRADOVI U EVROPI! Jedan će vas ŠOKIRATI

Foto: pixabay.com


Austrijski novinski portal Oe24.at nedavno je objavio listu najopasnijih gradova na svetu i u Evropi, a prema tom istraživanju, prvo mesto zauzeo je francuski grad Marsej. Ova lista je rezultat istraživanja kompanije "Numbeo", srpske online baze podataka o potrošačkim cenama, cenama nekretnina i merilima kvaliteta života.

Kriterijumi rangiranja

Rangiranje gradova je napravljeno na osnovu nekoliko kriterijuma, uključujući stopu kriminala, subjektivne percepcije stanovništva o bezbednosti, kao i faktore poput korupcije i mita. Osim toga, uzeti su u obzir i faktori kao što su zabrinutost zbog provala, krađa ili napada.

Najopasniji gradovi u Evropi

Pored Marseja, na listi najopasnijih gradova u Evropi našli su se britanski gradovi Koventri i Birmingem na drugom mestu, dok se na trećem mestu nalazi Napulj u Italiji. Među prvih 10 najopasnijih gradova u Evropi su i Monpelje i Grenobl u Francuskoj, Katanija u Italiji, Lijež u Belgiji, Pariz takođe u Francuskoj, kao i Malme u Švedskoj.

Najopasniji grad na svetu

Kao najopasniji grad na svetu, prema ovom istraživanju, naveden je Karakas u Venecueli. Slede ga Pretorija, Durban i Johanesburg u Južnoj Africi. Sa druge strane, prema podacima "Numbeo", najbezbedniji gradovi na svetu su Abu Dabi, Tajpej i Doha.

Ova istraživanja pružaju uvid u kompleksnu problematiku bezbednosti u gradovima širom sveta, ističući važnost faktora kao što su kriminal, percepcija stanovništva o bezbednosti i korupcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading