DOŠLA U LANCIMA U SUD, DRŽE JE U ĆELIJI S PACOVIMA: Snimak učiteljice kojoj zbog JEDNOG POTEZA PRETI ROBIJA izazvao haos u zemlji! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.02.2024

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narod u neverici kako je moguće da je u zatvoru tako tretiraju

DOŠLA U LANCIMA U SUD, DRŽE JE U ĆELIJI S PACOVIMA: Snimak učiteljice kojoj zbog JEDNOG POTEZA PRETI ROBIJA izazvao haos u zemlji! (VIDEO)

Foto: youtube.com/euronews

Tridesetdevetogodišnja učiteljica Ilarija Salis iz Italije nalazi se u zatvoru u Mađarskoj gde čeka na suđenje zbog učešća u nemirima protiv neonacista.

Ilarija je uhapšena jer su je policajci videli kako pokušava da se obračuna sa desničarima u februaru 2023. godine. 

Tada je uhapšena i od tada javnost u Italiji ništa o njoj nije znala sve dok nisu stigle fotografije iz suda u Budimpešti u koji je uvedena u lancima, kao najgori kriminalac.

Italijanska vlada pozvala je mađarskog ambasadora da mu uruči zvaničan protest.

Radikalni levičari osumnjičeni su da su napali nekoliko ljudi posle tradicionalnog skupa "Dan časti", komemorativnog godišnjeg desničarskog okupljanja posvećenog odavanju počasti nacističkim trupama u opkoljenoj Budimpešti tokom Drugog svetskog rata.

Sa Ilarijom Salis uhapšena su i dva nemačka državljana, od kojih je jedan priznao krivicu i osuđen je na 3,5 godine zatvora.

Salis, koja je optužena napad sa nanošenjem teških telesnih povreda, za šta zaprećena kazna od 11 godina zatvora, izjasnila se da nije kriva.

Iako je Salis u zatvoru skoro godinu dana, njen slučaj je počeo da privlači pažnju tek u oktobru nakon što je njen otac Roberto javno progovorio o pismu u kojem mu je njegova ćerka opisala teške uslove u pritvoru.

U intervjuu za italijanski list Republika, pritvorenica, koja je bila sa Salis u zatvoru, rekla je da je namerno drže u ćeliji „punoj pacova i insekata".

Republika

Foto: youtube.com/euronews

Ilarijine noge okovane su lancima i katancima

Na internetu je pokrenuta peticija sa zahtevom da Salis bude vraćena u Italiju, a do sada je prikupljeno više od 90.000 potpisa.

Antonio Tajani, italijanski ministar inostranih poslova, rekao je u utorak, 30. januara da je pozvao mađarskog ambasadora u Rimu da ga „pita zašto se ne poštuju neke od najosnovnijih normi o uslovima pritvorenika".

Predsednica Vlade Italije Đorđa Meloni, koja predvodi desničarsku nacionalističku partiju Braća Italije i u dobrim je odnosima sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, još nije komentarisala slučaj, zbog čega je mnogi kritikuju.

"Đorđa Meloni, nije nas briga što je Orban vaš dobar prijatelj - morate da budete odlučni i podignete glas. Prava i dostojanstvo Italijana su važniji od prijatelja i političkih saveznika", napisao je lider Pokreta pet zvezdica Đuzepe Konte na društvenoj mreži Iks.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading