RAT IZRAELA I HAMASA BI MOGAO DA TRAJE CELU GENERACIJU! Oglasio se ministar Ganc: Nema više vremena za taoce!

Autor:

Svet

29.01.2024

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ganc je u nedelju rekao stanovnicima evakuisanih zajednica na jugu Izraela da je potrebno hitno oslobađanje talaca,

RAT IZRAELA I HAMASA BI MOGAO DA TRAJE CELU GENERACIJU! Oglasio se ministar Ganc: Nema više vremena za taoce!

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije, Tanjug/AP

Rat Izraela protiv Hamasa mogao bi da traje celu generaciju, a oslobađanje talaca koje drži ta palestinska militantna grupa mora da ostane glavni prioritet, izjavio je izraelski ministar u ratnom kabinetu Beni Ganc.

Ganc je u nedelju rekao stanovnicima evakuisanih zajednica na jugu Izraela da je potrebno hitno oslobađanje talaca, javio je Kanal 12.

- Ima vremena da se uništi Hamas, nema više vremena za taoce, oni su trenutno prioritet - naveo je Ganc.

Prema njegovim rečima, za potpuno otklanjanje pretnje od Hamasa biće potrebno vreme, a očekuje se da će relativna bezbednost biti uspostavljena do leta.

Ganz je istakao da će izraelske trupe u Pojasu Gaze uskoro stići do grada Rafa koji se graniči sa Egiptom, prenosi Tajms of Izrael. 

Izraelski sistem protivvazdušne odbrane "Gvozdena kupola" oborio je juče projektil ispaljen iz Gaze na grad Aškelon na jugu Izraela, a povređenih nije bilo.

Iz opštine Aškelon je saopšteno i da nije pričinjena nikakva šteta, preneo je Tajms of Izrael.  

Snimci nadzorne kamere pokazali su da je projektil lansiran iz Pojasa Gaze.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u izraelskim zajednicama na granici sa Gazom, uključujući Aškelon, Netiv Haasaru i Jad Mordehaj.

Izraelski ministar i član ratnog kabineta Beni Ganc upozorio je ranije militantnu grupu Hezbolah da "ono što se dešava" na severu Gaze može da se dogodi i u južnom Libanu i Bejrutu.

- Mi znamo kako da postupimo prema onima koji nas napadaju, kao i prema onima koji ih šalju - rekao je Ganc na konferenciji za medije, prenosi Tajms of Izrael.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading