POŽAR BESNI U SRCU UKRAJINE: Vatra guta sve pred sobom nakon ruskog raketnog napada

Autor: Tanjug

Svet

27.01.2024

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima guvernera Pronina, Kremenčuk je bio meta dva ruskа balistička projektila.

POŽAR BESNI U SRCU UKRAJINE: Vatra guta sve pred sobom nakon ruskog raketnog napada

Foto: Youtube, Tanjug/AP

U centralnom delu Ukrajine, tačnije u gradu Kremenčuku, došlo je do značajnog događaja koji je izazvao zabrinutost među lokalnim stanovništvom. Naime, guverner regiona Poltava, Filip Pronin, obavestio je javnost putem aplikacije Telegram da je ruski raketni napad rezultirao pogotkom na industrijsko postrojenje. Kao posledica ovog napada, izbila je ozbiljna požarna stihija koja je zahtevala hitnu intervenciju vatrogasnih jedinica.

Posledice napada

Prema rečima guvernera Pronina, Kremenčuk je bio meta dva ruskа balistička projektila, a slike koje su se pojavile na društvenim mrežama prikazuju vozila vatrogasne službe kako se bore protiv vatre. Ipak, u ovom trenutku nije bilo informacija o eventualnim žrtvama, dok su vlasti i dalje angažovane na saniranju posledica ovog događaja.

Reakcija lokalnih vlasti

Pored toga, guverner regiona Zaporožja, Jurij Malaško, takođe je upoznao javnost sa sličnim događajem koji se desio u njegovom regionu. Naime, i tamo je došlo do napada dronom, što dodatno povećava zabrinutost i zahteva hitnu reakciju nadležnih službi za vanredne situacije.

Situacija u centralnom delu Ukrajine je veoma napeta, a napadi na industrijska postrojenja predstavljaju ozbiljnu pretnju po sigurnost i stabilnost ovog područja. Vlasti su u punoj pripravnosti i preduzimaju sve neophodne mere kako bi zaštitile građane i sanirale posledice ovih napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading