ODMAZDA! Amerika napala Irak!

Autor:

Svet

23.01.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek nije poznato koliko je lokacija tačno gađano, ali je jasno da su SAD odlučile da odgovore na pretnje koje dolaze sa te strane.

ODMAZDA! Amerika napala Irak!

Foto: shutterstock

Nakon nedavnih napada na američko osoblje u vazdušnoj bazi Al-Asad u Iraku, SAD su izvele vazdušne napade na militante koje podržava Iran. Ovi udari dolaze kao odmazda nakon ponovljenih napada na američke snage, a američki zvaničnici su potvrdili da su izvedeni vazdušni napadi u Iraku.

Još uvek nije poznato koliko je lokacija tačno gađano, ali je jasno da su SAD odlučile da odgovore na pretnje koje dolaze sa te strane.



Napadi balističkih projektila i raketa na vazdušnu bazu Al-Asad u Iraku izazvali su ozbiljnu zabrinutost, posebno nakon što je američko osoblje povređeno u tim napadima. Iako je većina projektila i raketa presrela protivvazdušna odbrana baze, neki su ipak uspeli da prodru i pogode mete. Ovo je izazvalo reakciju američke Centralne komande, koja je odlučila da preduzme vazdušne udare kao odgovor na ovaj napad.

Pozadina sukoba u Iraku delimično se oslanja na podršku koju Iran pruža određenim militantnim grupama u ovoj zemlji. Američki zvaničnici su istakli da su vazdušni udari usmereni upravo na militante koje podržava Iran, čime se jasno šalje poruka odlučnosti SAD da zaštite svoje interese i osoblje u regionu.

Ovi događaji dodatno podstiču napetosti između SAD i Irana, kao i njihov uticaj na situaciju u Iraku. Međunarodna zajednica pažljivo prati razvoj situacije, s obzirom na potencijalne šire posledice ovakvih sukoba u regionu Bliskog istoka.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading