KAO DA JE NEKO BACIO KLETVU NA NEMCE! Cela država u TOTALNOM kolapsu, zbog snežne oluje OKOVANA ledom: Vozači paralisani na putevima!

Autor:

Svet

18.01.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stotine letova širom Nemačke otkazane su juče zbog ekstremnih vremenskih uslova koji prate snežnu oluju "Gertrudu".

KAO DA JE NEKO BACIO KLETVU NA NEMCE! Cela država u TOTALNOM kolapsu, zbog snežne oluje OKOVANA ledom: Vozači paralisani na putevima!

Foto: Tanjug/AP

Na stotine putnika zaglavljeno je u svojim vozilima na putevima u centralnoj nemačkoj državi Hesenu usled snežnih padavina koje su prekrile autoput, i koje su dovele do stvaranja gužvi i kolona vozila koje su se protezale kilometrima.

Policija nije mogla da proceni razmere haosa izazvanog snegom i koliko dugo će magistralni putevi biti blokirani, prenosi Bild.

U saveznoj državi Tiringiji je pored snega bilo i leda na putu, zbog čega je veliki broj auto-prevoznika odložio svoja putovanja, a navodi se da bi situacija mogla da se popravi u toku jutra.

Nemačka meteorološka služba (DVD) očekuje više snega i upozorava da vozači od oblasti Ajfela i Kelna preko planina Rotar do Tiringije, moraju da se pripreme za ''uporne i ponekad jake snežne padavine''.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zaleđeni putevi širom Nemačke

Stotine letova širom Nemačke otkazane su juče zbog ekstremnih vremenskih uslova koji prate snežnu oluju "Gertrudu", a putnicima se savetuje da provere status svog leta pre nego što krenu ka aerodromu.

U Francuskoj, pogotovo u severnim oblastima, na snazi ostaje narandžasti meteo-alarm, i nadležni apeluju na vozače da ne kreću na put.

Podsetimo, Nemačka nije paralisana samo zbog sneže mećave koja ju je zadesila, već i zbog štrajka poljoprivrednika koji je već poprimio ozbiljne razmere. 

U ponedeljak su poljoprivrednici svojim traktorima okupirali centar Berlina, koji je bio zatvoren.

Republika

Foto: youtube.com/forbes

Štrajkači poljoprivrednici napravili kolaps u saobraćaju

Pristigli su iz svih krajeva Nemačke kako bi se pridružili velikom protestu tražeći preispitivanje planova za povećanje poreza.

Oko 3.000 traktora, 2.000 kamiona i oko 10.000 ljudi okupilo se na aveniji koja vodi do Brandenburške kapije u Berlinu na masovnom skupu koji je zaokružio nedelju protesta protiv vlade, javlja Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading