RAKETOM NA BROD U CRVENOM MORU: Još jedan napad kod jemenskog grada Adena!

Autor:

Svet

15.01.2024

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti istražuju i savetuju brodove u tranzitu da budu "ekstremno oprezni".

RAKETOM NA BROD U CRVENOM MORU: Još jedan napad kod jemenskog grada Adena!

Foto: republika.rs

Najnovija vest

Britanske pomorske trgovinske operacije (UKMTO) izveštavaju o "incidentu" 95 nautičkih milja jugoistočno od jemenskog lučkog grada Adena. Kako javlja BBC, jedan brod je pogođen raketom.

UKMTO kaže da je zapovednik plovila rekao da je brod "pogođen odozgo projektilom" u blizini jemenskog lučkog grada Adena na jugu.

U njemu se navodi da vlasti istražuju i savetuju brodove u tranzitu da budu "ekstremni oprezni".

Ovo je nov napad na brod koji prolazi kroz Crveno more, prenosi Tanjug.

"Huti će nastaviti napade na brodove koji idu ka Izraelu"

Glavni pregovarač militantne grupe Huti, Mohamed Abdulsalam izjavio je danas da se stav te militantne grupe o ratu u Gazi nije promenio nakon američko-britanskih udara na Jemen.

On je poručio da ce Huti nastaviti sa napadima na brodove koji idu ka Izraelu.

- Napadi za sprečavanje izraelskih brodova ili onih koji idu ka lukama okupirane Palestine će se nastaviti - rekao je Abdulsalam za Rojters.

Prema njegovim rečima, zahtevi grupe i dalje se odnose na prekid izraelskih napada na Gazu i omogućavanje da humanitarna pomoć stigne na sever i jug Pojasa.

Britanski premijer Riši Sunak izjavio je danas da Velika Britanija "neće oklevati" da preduzme dalje mere protiv Huta kako bi zaštitila britansku bezbednost u Crvenom moru, prenosi BBC.

- Suočili smo se sa eskalirajućim nizom napada Huta na komercijalne brodove, uključujući napad na ratni brod Kraljevske mornarice - rekao je on i dodao da je to "neprihvatljivo".

Sunak je rekao da je vojna akcija koju je Velika Britanija preduzela prošle nedelje bila "poslednje sredstvo" dizajnirano da "deeskalira tenzije u regionu" i "vrati stabilnost".

Sunak ce se kasnije danas obratiti poslanicima o američko-britanskim udarima u Jemenu, koji su pokrenuti tokom vikenda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading