KRVAVA ODMAZDA ZA UBIJENE VOJNIKE! Turska krenula u napad, bombe padaju na Irak i Siriju - Erdogan NEMA MILOSTI (VIDEO)

Autor:

Svet

13.01.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Hakan Fidan izrazio je sačešće porodicama poginulih vojnika.

KRVAVA ODMAZDA ZA UBIJENE VOJNIKE! Turska krenula u napad, bombe padaju na Irak i Siriju - Erdogan NEMA MILOSTI (VIDEO)

Foto: Printscreen Tweet

Tursko ministarstvo nacionalne odbrane saopštilo je da su devetorica vojnika poginula u sukobu sa militantima na severu Iraka.

Ministarstvo navodi i da su ranjena četvorica vojnika.

- Povređeni su prebačeni u bolnicu na lečenje - saopštilo je prema navodima Hurijeta tursko ministarstvo i dodalo da je prema prvim informacijama likvidirano 15 militanata.

Ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da su vojnici nastradali tokom napada na vojnu bazu u poluautonomnoj kurdskoj regiji na severu Iraka. Vlasti su za napad okrivile kurdske militante koji su navodno pokušali da se infiltriraju u bazu.

Turska je u subotu ujutru izvršila vazdušne napade na kurdske militante u susednim regionima Iraka i Sirije. Ministarstvo odbrane Turske izjavilo je da su vazdušni udari ciljali Metinu, Hakurk, Garu i Kandil na severu Iraka, ali nije preciziralo koja područja u Siriji su bili na meti.

- Borbeni avioni uništili su pećine, bunkere, skloništa i naftna postrojenja kako bi eliminisali pretnje terorističkih napada na turski narod i bezbednosne snage uz cilj da obezbede graničnu bezbednost - saopštilo je ministarstvo i navelo da su mnogi kurdski militanti likvidirani tokom napada.

 

 

Ministar spoljnih poslova Hakan Fidan izrazio je sačešće porodicama poginulih vojnika.

- Borićemo se do kraja protiv terorističke organizacije PKK unutar i izvan naših granica - rekao je Fidan misleći na militante povezane s Radničkom partijom Kurdistana.

 

 

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas će održati hitnu bezbednosnu sednicu u Istanbulu.

Sličan incident dogodio se pre tri nedelje kad je ubijeno 12 vojnika.

 

 

Militanti povezani s PKK pokušali su da upadnu u tursku bazu u severnom Iraku 22. decembra i tokom pucnjave nastradalo je šest vojnika. Dan kasnije tokom sukoba sa kurdskim militantima poginulo je još šest pripadnika turskih oružanih snaga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading