UKRAJINA SAMO U 2023. GODINI IZGUBILA 215.000 VOJNIKA! Užasna brojka ne brine Zelenskog, evo šta PORUČUJE PUTINU

Autor:

Svet

09.01.2024

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija će, kako se saznaje, nastaviti da bez oklevanja deluje na svim frontovima u Ukrajini dok ne ostvari zacrtani cilj

UKRAJINA SAMO U 2023. GODINI IZGUBILA 215.000 VOJNIKA! Užasna brojka ne brine Zelenskog, evo šta PORUČUJE PUTINU

Foto: Tanjug AP

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je danas da će ruske snage nastaviti da dosledno postižu ciljeve "specijalne vojne operacije" u Ukrajini.

Šojgu je na sastanku vojnog vrha rekao da je Ukrajina tokom prošle godine izgubila više od 215.000 vojnika i 28.000 komada tehnike.

"Zadržavamo stratešku inicijativu duž cele linije fronta", istakao je Šojgu.

Dodao je da istovremeno ukrajinske trupe iscrpljuju svoje resurse, a da nema rezultata na bojnom polju.

Ove tragične brojke kao da ne brinu previše ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji je posle Nove godine poručio Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu da će "platiti za svaki izgubljeni život Ukrajnca". 

Sergej Šojgu istakao je da će biti nastavljeno opremanje ruske vojske i mornarice najsavremenijim oružjem, uključujući oružje zasnovano na tehnologijama veštačke inteligencije.

"Održavanje ruske nuklearne trijade u visokoj borbenoj gotovosti jedan je od ključnih zadataka koje je Ministarstvu odbrane dodelio ruski predsednik Vladimir Putin", naveo je Šojgu.

Najavio je da će Ministarstvo odbrane Rusije povećati snabdevanje vojske najpotrebnijim naoružanjem, a da će posebno pokrenuti masovnu proizvodnju širokog asortimana dronova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading