AUTOMOBIL PODLETEO POD LOKOMOTIVU: Voz nije uspeo da se zaustavi!

Autor:

Svet

18.05.2024

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mašinovođa je pokušao sve, ali nije uspeo da zaustavi voz.

AUTOMOBIL PODLETEO POD LOKOMOTIVU: Voz nije uspeo da se zaustavi!

Foto: shutterstock

Danas, u 12.25 časova, na putnom prelazu na izlazu iz opštine Modriča, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je putnički automobil podleteo pod lokomotivu Železnice Republike Srpske. Mašinovođa je, prema izveštaju, postupio skladno propisima, dao zvučne signale i pokušao da zaustavi voz, ali nažalost, sudar nije mogao biti izbegnut.

Na mesto nesreće izašli su pripadnici Hitne pomoći, policija, kao i Komisija za vanredne događaje Železnica Republike Srpske kako bi se utvrdile okolnosti nesreće. Srećom, u ovoj nesreći nije bilo povređenih, a uviđaj je u toku, prenosi Blic.

 

Apel Željeznica Republike Srpske


Iz Željeznica Republike Srpske stiže apel za sve učesnike u saobraćaju da voze pažljivo i poštuju propise, posebno prilikom prolaska preko putnih prelaza. Poštovanje saobraćajne signalizacije i obavezno zaustavljanje ispred putnih prelaza su ključni faktori za bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Pružni prelazi su mesta gde se putevi ukrštaju sa železničkim prugama i mogu biti opremljeni različitim vrstama signalizacije i zaštite kako bi se osigurala bezbednost učesnika u saobraćaju. Postoji nekoliko tipova pružnih prelaza:

Automatski pružni prelazi: Ovi prelazi su opremljeni svetlosnim i zvučnim signalima, a često i rampama koje se automatski spuštaju kada se voz približava. Signalizacija je obično povezana sa sistemom koji detektuje vozove na određenoj udaljenosti od prelaza.

Foto: Shutterstock

Ilustracija

Poluautomatski pružni prelazi: Na ovim prelazima postoji manuelno upravljanje rampama, koje obavljaju železnički radnici ili se automatski spuštaju ali zahtevaju intervenciju operatera.

Nezaštićeni pružni prelazi: Ovi prelazi nemaju rampe, svetlosnu ili zvučnu signalizaciju. Bezbednost se osigurava saobraćajnim znacima koji upozoravaju vozače na približavanje pruge.

Pružni prelazi sa kontrolom semafora: Na ovim prelazima postavljeni su semafori koji regulišu saobraćaj i signaliziraju kada je prelaz bezbedan za prelazak.

Bezbednost na pružnim prelazima je od ključnog značaja zbog visokog rizika od nesreća. Najčešći uzroci nesreća na pružnim prelazima uključuju nepažnju vozača, nepoštovanje signalizacije, kvarove signalizacije, kao i vremenske uslove koji mogu smanjiti vidljivost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading