POLJOPRIVREDNICI ZAUSTAVILI NEMAČKU, ALI TO NIJE NAJGORE! Evo KO još ulazi u štrajk, ovo će dovesti do POTPUNE KATASTROFE

Autor:

Svet

08.01.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemci su se preko noći našli pred delimičnom blokadom saobraćaja u zemlji, ali u sredu još jedna vest može potpuno da ih dokusuri

POLJOPRIVREDNICI ZAUSTAVILI NEMAČKU, ALI TO NIJE NAJGORE! Evo KO još ulazi u štrajk, ovo će dovesti do POTPUNE KATASTROFE

Foto: Philipp Schulze/dpa/dpa via AP/Tanjug

Kao da im nije bilo dovoljno što su zbog štrajka poljoprivrednika danas umesto drumovima na posao morali da idu železnicom ili avionom, Nemci pred sobom imaju još jedan, daleko veći izazov u sredu.

Naime, Sindikat nemačkih mašinovođa GDL pozvao je na višednevni štrajk u toj zemlji koji bi trebalo da počne u sredu uveče, objavio je Velt.

Navodi se da bi ova obustava rada trebalo da potraje do petka uveče, a nemačka železnička kompanija "Dojče ban" želi da sudski zabrani taj štrajk.

Navodi se da "Dojče ban" planira da iskoristi pravne mere kako bi zaustavio namere mašinovođa.

U "Dojče banu" su svesni činjenice da ako se posle drumskog saobraćaja zaustavi i železnički, 80 miliona žitelja ove zemlje biće potpuno paralisano!

Republika

Foto: Philipp Schulze/dpa/dpa via AP/Tanjug

 

Ta kompanija je danas saopštila da su pokrenuli proces na Sudu rada u Frankfurtu iz kojeg je potvrđeno da su primili zahtev "Dojče bana", piše Di Velt.

Navodi se da železnička kompanija smatra ovaj štrajk disproporcionalnim i dovodi u pitanje da li GDL uopšte može da pregovara sa "Dojče banom".

Tokom popodneva bi trebalo da bude poznato kada će biti održano suđenje u Frankfurtu.

Poljoprivrednici su otpočeli blokade zbog najavljenih rezova u nemačkom budžetu za poljoprivrednike. Tom odlukom vlade, koja je donesena nakon što je Ustavni sud zabranio Saveznoj vladi da se zadužuje, nastala je "rupa" od 17 milijardi evra za brojne subvencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading