VAŠA KRV I ŽRTVA IMAĆE POZITIVAN UTICAJ NA REGION: Lider Hezbolaha odao počast poginulima u Bejrutu

Autor:

Svet

03.01.2024

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavio je da će se ponovo obratiti u petak.

VAŠA KRV I ŽRTVA IMAĆE POZITIVAN UTICAJ NA REGION: Lider Hezbolaha odao počast poginulima u Bejrutu

Foto: youtube.com/sky news

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah obratio se naciji nakon eksplozije u Bejrutu u kojoj je ubijen zamenik lidera Hamasa i pet drugih osoba.

On je izrazio saučešće porodicama žrtava i rekao da će njihova krv i žrtva imati pozitivan uticaj na ceo region. 

Nasralah je takođe osudio izraelski napad na predgrađe Bejruta kao “ozbiljan napad na Liban” i “opasan razvoj događaja” u ratu sa Izraelom.

Najavio je da će se ponovo obratiti u petak na komemoraciji povodom godišnjice ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija u Bagdadu. 

Ovo je treće obraćanje lidera Hamasa otkako je počeo rat u Izraelu, prenosi Telegraf.rs.

Izraelska vojska nije komentarisala incident, dok je libanska militantna grupa Hezbolah juče takođe izjavila da ubistvo visokih zvaničnika Hamasa u Bejrutu predstavlja "ozbiljan napad na Liban" i "opasan razvoj događaja" u ratu sa Izraelom.

Ovaj zločin neće proći bez odgovora i kazne. Mi smo verni svojim principima i obavezama koje smo sebi dali. Ovo je dan koji ćemo pamtiti - naveli su tom prilikom iz Hezbolaha na Telegramu.

Palestinska militantna grupa Hamas potvrdila je juče da su u, kako je navela, izraelskom napadu na predgrađe Bejruta ubijeni El Aruri i dva lidera njenih elitnih brigada Al Kasam.

U napadu u kojem su pogođene prostorije Hamasa, stradalo je ukupno šest osoba.

El Aruri je bio zamenik lidera Hamasa u inostranstvu i de fakto vođa Hamasovog vojnog krila na Zapadnoj obali, navode izraelski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading