BEJRUTOM ODJEKNULA SNAŽNA EKSPLOZIJA! Gađana kancelarija ozloglašenog Hamasa?

Autor:

Svet

02.01.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je dobila poziv nešto iza 18 časova po lokalnom vremenu da je došlo do eksplozije u jednoj od zgrada.

BEJRUTOM ODJEKNULA SNAŽNA EKSPLOZIJA! Gađana kancelarija ozloglašenog Hamasa?

Foto: instagram.com/planetfervor

Snažna eksplozija dogodila se u Bejrutu, prestonici Libana. Kako javljaju lokalni mediji, eksplozija se dogodila u južnom delu grada.

Policija je dobila poziv nešto iza 18 časova po lokalnom vremenu da je došlo do eksplozije u jednoj od zgrada.

Prema nezvaničnim informacijama gađana je kancelarija Hamasa, prenosi Telegraf.

Ubrzo se oglasio i Hezbolah, koji navodi da je bio u pitanju raketni napad.

"Ovo je atentat", naveo je portparol Hezbolaha, ne navodeći ko je bio meta i da li ima mrtvih ili povređenih u eksploziji.

Podsetimo, 14, novembra područje naftnog polja Koniko u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji takođe je bilo meta napada. Prema izveštaju sirijske radio stanice Šam FM, nekoliko granata palo je u oblast polja Koniko na severoistoku provincije Deir ez-Zor, gde se nalazi američka vojna baza. Ovaj napad se dogodio samo nekoliko dana nakon što je iračka šiitska grupa Islamski otpor u Iraku saopštila da je napala dve američke baze u ovoj provinciji.

Ovo nije prvi put da se američke baze u Deir ez-Zoru nalaze na meti napada. Američka vojska kontroliše područja u istočnoj i severoistočnoj Siriji u provincijama Deir ez-Zor, al-Hasaka i Raka, gde se nalaze najveća sirijska naftna i gasna polja. Međutim, sirijska vlada je više puta osudila prisustvo američkih trupa na svojoj teritoriji, nazivajući ga "okupacijom i državnom piraterijom u cilju očigledne krađe nafte".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading