PUTIN ZA NOVU GODINU NIJE BIO PUTIN? Pogledajte snimak obraćanja predsednika Rusije koje je ponovo ŠOKIRALO SVET! (VIDEO)

Autor:

Svet

03.01.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiče se utisak da je snimak toliko loše montiran da je jasno kao dan da je ovde upliv imala i veštačka inteligencija

PUTIN ZA NOVU GODINU NIJE BIO PUTIN? Pogledajte snimak obraćanja predsednika Rusije koje je ponovo ŠOKIRALO SVET! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Valeriy Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, Shutterstock

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se tradicionalno narodu u video poruci za Novu godinu.

Međutim, njegovo obraćanje i ono što je tom prilikom govorio potpuno je palo u drugi plan zbog ugla iz kog je snimano, odnosno načina na koji je interpretirao svoje reči.

Ovog puta svet nije bio ubeđen da je to bio njegov dvojnik, već da je čitav proces obraćanja toliko digitalizovan da je zapravo Putin bio veštačka inteligencija u ljudskom obliku.

Putinovo obraćanje u nedelju je bilo unapred snimljeno i emitovano je tek nešto pre ponoći u svakoj od ruskih 11 vremenskih zona, navodi "Gardijan".

Njegov govor je pratila čitava zemlja. Dok Putin nije govorio o ruskom ratu u Ukrajini, niti ju je pomenuo po imenu, on je rekao da "mi možemo rešiti najteže probleme" i da "nema sile koja može da nas razdvoji".

Ubrzo nakon njegovog govora, internet su preplavili komentari da je nešto u vezi njegove pojave odvojeno od realnosti, piše “Njuzvik”.

 

 

"Očigledno je Putinova novogodišnja čestitka generisana veštačkom inteligencijom (AI)", objavio je u postu na "X" (Tviter) korisnik Mihailo Golub, prilažući snimak govora ruskog predsednika sa zaokruženim vratom, ukazujući time da nešto nije u redu sa tim delom njegovog tela.

"Pogledajte njegov vrat, on čak nije ni u odelu, šta je ovo? Previše lenj da nosi odelo? Ili je to neuronska mreža?", napisao je korisnik RASSEL.

Njegov post je podelila proukrajinska korisnica iz Estonije Redžina Bauer, koja je rekla da obraćanje izgleda kao "AI/zeleni ekran iz bunkera" (zeleni ekran je foto tehnika kad se subjekat snima ispred zelene pozadine da se omogući montiranje drugih snimaka preko nje).

Kako piše "Njuzvik", nema dokaza da Putin nije zaista govorio. Iz Kremlja još nisu ovo komentarisali.

Unazad je bilo mnogo spekulacija o Putinovim dvojnicima.

 

 

Japanski istraživači su krajem oktobra tvrdili da Putin koristi nekoliko različitih telesnih dvojnika za javne nastupe, na osnovu detaljne analize veštačke inteligencije, a u novembru je objavljen snimak za koji neki smatraju da stavlja tačku na takve rasprave.

Putin je u obraćanju rekao je da je Rusija "čvrsta u odbrani nacionalnih interesa, naše slobode i bezbednosti, naših vrednosti" i da je "rad za opšte dobro ujedinio društvo".

Prethodno je čestitao Novu godinu liderima Zajednice nezavisnih država (sem Moldavije), od Evrope se setio mađarskog premijera Viktora Orbana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dok njegov telegram nije stigao na adrese lidera neprijateljskih država, uključujući Sjedinjene Američke Države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading