TRESLO SE NA MEDITERANU: Zemljotres jačine 3,2 stepena po rihteru pogodio Kipar!

Autor:

Svet

31.12.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epicentar potresa blizu omiljenog letovališta Srba.

TRESLO SE NA MEDITERANU: Zemljotres jačine 3,2 stepena po rihteru pogodio Kipar!

Foto: Shutterstock

Danas je Kipar zadrhtao pod uticajem zemljotresa jačine 3,2 stepena po Rihteru, ostavljajući građane u Pafosu i okolini u iznenađenju i strepnji. Potres je zabeležen na 5 kilometara od Pafosa, na dubini od deset kilometara, a epicentar se nalazi na udaljenosti od oko 50 kilometara od Limasola, poznatog letovališta koje često posećuju Srbi.

Iako zemljotres nije prouzrokovao materijalnu štetu, svedočenja građana svedoče o snažnim podrhtavanjima i trenucima panike. Jedan od stanovnika Pafosa opisao je da se stolica ispod njega tresla, dok su sudovi u ormarićima odjekivali zvukom podrhtavanja.

- Luster se nije pomerio, ali su se tresli monitori od kompjutera - izjavio je drugi građanin. Kako navode očevici, podrhtavanje je trajalo oko pet sekundi, ali je bilo dovoljno intenzivno da ostavi snažan utisak na lokalnom stanovništvu.

Građani su izrazili olakšanje što nije prijavljena ozbiljnija šteta, ali su istovremeno naglasili da je zemljotres bio dovoljno jak da podseti na ranije iskustvo s prirodnim nepogodama. Očekuje se dalje praćenje situacije od strane nadležnih službi kako bi se utvrdile eventualne posledice ovog zemljotresa na infrastrukturu i bezbednost građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading