KOMANDANT HAMASA VIŠE NEMA OKO, RUKU I KORISTI INVALIDSKA KOLICA! Pojavila se nova slika "Senke" - organizovao napad 7. oktobra, pa OBOGALJEN! (FOTO)

Autor:

Svet

28.12.2023

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deif je na izraelskoj listi najtraženijih terorista od 1995. godine.

KOMANDANT HAMASA VIŠE NEMA OKO, RUKU I KORISTI INVALIDSKA KOLICA! Pojavila se nova slika "Senke" - organizovao napad 7. oktobra, pa OBOGALJEN! (FOTO)

Foto: Credit: HO / AFP / Profimedia

Izraelska televizija je prikazala prvu novu fotografiju misterioznog komandanta Hamasovog vojnog krila, Muhameda Deifa, nakon nekoliko godina, što sugerira da se Izraelske odbrambene snage (IDF) približavaju ovom čoveku poznatom kao „Senka“.

Deif je vođa brigada Kasam, koje su odgovorne za teroristički napad 7. oktobra, a fotografija, koja je navodno snimljena u Gazi prema The Times of Israel, prikazuje Deifa znatno starijeg nego što ga se sećamo.

Deif je na izraelskoj listi najtraženijih terorista od 1995. godine i preživeo je najmanje sedam atentata, a veruje se da je izgubio ruku, obe noge i da je sada u kolicima, što potvrđuje i nova fotografija koja pokazuje da nema jedno oko.

 

 

Pokušavali i ranije da ubiju "Senku"

Vođa terorista, poznat kao "Senka", izbegao je pokušaj atentata 2014. godine, ali raketa ga je promašila, usmrtivši umesto njega njegovu suprugu, sina i trogodišnju ćerku. Niz pokušaja atentata, od 2001. do 2006. godine, navodi se kao mogući uzrok gubitka nogu tokom poslednjeg pokušaja.

Pripadnici IDF-a pronašli su invalidska kolica u mreži tunela u naselju Rimal u Gazi, verujući da ih je koristio.

Postoji neobjavljen snimak iz Gaze koji prikazuje Deifa kako, iako šepa, ipak hoda na dve noge. Daniel Hagari, portparol IDF-a, nije dao informacije o tome da li fotografija sugeriše na približavanje Deifu.

On je jedna od ključnih meta IDF-a, a fotografija se nalazi na letcima koje su bacili iznad Gaze, nudeći nagradu za informacije koje bi dovele do hapšenja četvorice najviših zvaničnika Hamasa. Do sada nijedan od njih nije uhvaćen ili ubijen tokom skoro tri meseca sukoba, a zvaničnici Gaze beleže više od 21.000 poginulih i 55.000 povređenih.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading