BOŽIĆ, BAJDEN I PAKAO! Ovako brutalno samo Tramp može da čestita praznike: ''Špijunirali su moju kampanju, namestili izbore, NEKA TRUNU...!''

Autor:

Svet

26.12.2023

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina svetskih političkih, duhovnih i nacionalnih vođa obeležava Božić pozivima na mir ili naglašavajući vrline porodice i zajedništva, ali to nije i stil Donalda Trampa, piše Si-En-En.

BOŽIĆ, BAJDEN I PAKAO! Ovako brutalno samo Tramp može da čestita praznike: ''Špijunirali su moju kampanju, namestili izbore, NEKA TRUNU...!''

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik izneo je na katolički Badnjak i Božić na svojoj društvenoj mreži "Truth Social" bujicu besa i gorčine, uglavnom zbog svojih pravnih nevolja.

Ljut na Bajdena i posebnog tužioca

Besneo na Bajdena i posebnog tužioca Tramp je besneo na predsednika Džoa Bajdena i posebnog tužioca Džeka Smita, iznoseći brojne i lažne tvrdnje da su njegovi pokušaji da ostane na vlasti nakon gubitka izbora 2020. predstavljali vitalnu odbranu američke demokratije i stoga su bili potpuno legalni.

U uvredljivim objavama pisanim velikim slovima Tramp je pojačao svoju ekstremnu retoriku o imigraciji, koja je već izazvala poređenja s nacističkom retorikom, i ponovio svoj stav o neograničenoj predsedničkoj moći zbog koje se kritičari boje autokratije ako on pobedi na sledećim izborima.

Samo tri nedelje pre početka glasanja u trci za nominaciju republikanaca za predsedničke izbore Tramp je favorit. Njegove objave pokazuju da su njegove lažne tvrdnje o izbornoj prevari pre tri godine još okosnica njegovog političkog projekta.

Međutim, njegove tirade, u vreme kada su se Amerikanci koji slave Božić okupljali s najdražima i tražili trenutak mira, nagoveštavaju besno stanje duha i potpuno poricanje, piše američki medij i dodaje da će to verovatno pobuditi nove brige o njegovom temperamentu i podobnosti da ponovno služi kao vrhovni zapovednik i mračni su predznak što bi još jedan Trampov mandat mogao da donese.

Foto: Shutterstock

 

''Progone me na dosad neviđeni način''

Na Badnjak Tramp je uveče objavio velikim slovima.

- Špijunirali su moju kampanju, lagali Kongresu, izigrali zakon FISA, namestili predsedničke izbore, omogućili su milionima ljudi, mnogima iz zatvora i mentalnih institucija, da preplave našu zemlju, zaribali u Avganistanu, a nasilnici i čudaci Džoa Bajdena, poput poludelog Džeka Smita, progone me na dosad neviđen način. To se zove mešanje u izbore. Srećan Božić! - napisao je Tramp.

''Neka trunu u paklu''...

Njegovo raspoloženje jedva je bilo drukčije na Božić, kad je optužio Bajdena da orkestrira mešanje u izbore, misleći na 91 krivično delo i četiri suđenja koja čekaju bivšeg američkog predsednika.

U jednoj od svojih najbizarnijih i najneumerenijih objava zaželeo je srećan Božić "svetskim vođama, i dobrim i lošim", naglasivši: "Niko od njih nije tako zao i ‘bolestan’ kao nasilnici koje imamo u našoj zemlji."

U poslednjem napadu na Bajdena i Smita Tramp je napisao: "NEKA TRUNU U PAKLU. JOŠ JEDNOM SREĆAN BOŽIĆ!"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading