"NISMO GENOCIDAN NAROD! PAMTIMO!" Jasna poruka svim građanima Srbije! (VIDEO)

Autor:

Vesti

22.05.2024

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moćne reči predsednika Vučića!

"NISMO GENOCIDAN NAROD! PAMTIMO!" Jasna poruka svim građanima Srbije! (VIDEO)

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Kula Beograd

Sinoć su na Kuli Beograd ponovljene reči predsednika Srbije iz Njujorka: "Nismo genocidan narod. Pamtimo!"

 

 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagramu moćnom porukom tokom sinoćnje večeri.

- Mi nismo genocidan narod. Pamtimo... Ponosna Srbija i Srpska - napisao je Aleksandar Vučić.

Podsećamo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić boravi u Njujorku gde će 23. maja prisustvovati sednici GS Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

Vučić se podsećamo večeras u dva navrata obratio iz Njujorka i rekao da se očekuje da čak 100 od 193 zemlje glasaju za spornu i sramotnu rezoluciju kojom bi Srbe proglasili genocidnim narodom.

- Svetinja koju branimo je 100 puta važnija i od mene i od svih naših političara. Verujem da će narod u Srbiji biti ponosan. Mi nismo genocidan narod. A onda će neki koji budu glasali za, da dođu kod nas da sarađujemo. Razgovarao sam sa prijateljima, očekuju 100 glasova ZA od 193 zemlje. Mi očekujemo manje. Neke muslimanske zemlje koje se plaše neće ni ući na glasanje.

Iako se večeras pojavila vest da će Grčka u GS UN 23. maja glasati za predlog Rezolucije o Srebrenici, Republika saznaje da ima nade da promeni mišljenje i da bude uzdržana.

- Radili smo naporno, imamo mnogo prijatelja, mnogima je teško. I oni su pod velikim pritiskom. Pojavili su se vesti kao da je sigurno da će Grci da glasaju za rezoluciju. Ja ne verujem u to, ja verujem u naše grčke prijatelje, verujem u našu grčku braću. Verujem u mnoge druge da će pokazati svojim glasom koliko poštuju svoje srpske prijatelje i pozivam ih da budu uzdržani, znam da ne mogu da budu protiv - naveo je predsednik Vučić u videu objavljenom na Instagramu i dodao:

- Hvala svima u Srbiji. Pozivam sve naše prijatelje širom sveta da još jednom podignu glas u zaštitu slobodarskih malih naroda koji nemaju veću zaštitu od Generalne skupštine UN. I hvala svima građanima Srbije na ogromnoj podršci. Kao što rekoh, nema nazad, iza nas je samo Srbija. Pobediće Srbija!

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Ana

22.05.2024 07:18

Mi znamo da nismo genocidan narod

Branka

22.05.2024 07:18

Sav srpski narod zna koliko je žrtava podneo kroz istoriju i da ni slučajno nema naznaka o mašoj genocidnosti.

Lazar

22.05.2024 07:20

Predsedniku Vucicu pruzamo neizmernu podrsku u borbi za nasu zemlju

Илија

22.05.2024 07:21

Србије и Република српска нису геноцидан народ и тачка. Не интересује ме мишљење оних који уцењују и прете свима по свету.