NAPADAJU PUTINA, A NE MOGU BEZ NJEGA: Češka i Slovačka zavapile da im se ne prekida uvoz RUSKE NAFTE

Autor:

Svet

20.12.2023

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijeri Slovačke i Češke, Robert Fico i Petr Fijala donekle su uspeli da izdejstvuju izuzeće od sankcija za korišćenje proizvoda iz ruske nafte na godinu dana

NAPADAJU PUTINA, A NE MOGU BEZ NJEGA: Češka i Slovačka zavapile da im se ne prekida uvoz RUSKE NAFTE

Foto: Tanjujg/ap

Direktor ruskog operatera naftovoda Transnjeft Nikolaj Tokarev izjavio je danas da Češka i Slovačka neće moći bez ruske nafte, zbog čega su i tražili od Brisela da im se ne prekida uvoz nafte iz Rusije.

- Češka i Slovačka su se tražile od Brisela da zadrže određene količine ruske nafte jer nemaju pristup moru i ne mogu da dobijaju naftu iz drugih izvora. Česi dobijaju nešto nafte iz Trsta, preko drugog naftovoda, ali generalno, neće moći bez ruske nafte - naveo je Tokarev, preneo je TASS.

Kako dodaje ruska novinska agencija, u ranijim izveštajima se navodi da su premijeri Slovačke i Češke, Robert Fico i Petr Fijala donekle uspeli da izdejstvuju izuzeće od sankcija za korišćenje proizvoda iz ruske nafte na godinu dana.

Inače, upravo su Česi jedni od najvećih zagovornika pomoći Ukrajini u borbi protiv Rusije. Štaviše, njen predsednik Petr Pavel još juče je dao izjavu gde je po ko zna koji put bojažljivo konstatovao da će Vladimir Putin s Rusijom pobediti Ukrajince ako predsedniku Volodimiru Zelenskom ne pomogne EU slanjem nove finansijske pomoći od 50 milijardi evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading