KONAČNO DA SE ZNA I TO: Evo šta se desilo sa BEBAMA iz bolnice u Gazi

Autor:

Svet

19.11.2023

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SZO je nešto ranije rekla da je 291 pacijent ostao u Al-Šifi i da su među njima 32 bebe u izuzetno teškim uslovima, dve osobe na intenzivnoj nezi koje nemaju kiseoničku potporu i 22 pacijenta na dijalizi, čije je lečenje ozbiljno ugroženo

KONAČNO DA SE ZNA I TO: Evo šta se desilo sa BEBAMA iz bolnice u Gazi

Foto: RINA

Bebe u porodilištu

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je da je 30 prevremeno rođenih beba danas evakuisano iz bolnice Al-Šifa i da će one biti prebačene u bolnice u Egiptu, javlja AP.

Tim Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koji je u subotu posetio najveću bolnicu u Gazi saopštio je da su 32 bebe među desetinama kritičnih pacijenata koji su ostali u bolnici u koju su prošle nedelje ušle izraelske snage.

Prethodno je direktor bolnice Al-Šifa Muhamed Zakut izjavio da je jedan od timova SZO krenuo ka bolnici da evakuiše bebe, koje se nalaze u teškom stanju.

SZO je nešto ranije rekla da je 291 pacijent ostao u Al-Šifi i da su među njima 32 bebe u izuzetno teškim uslovima, dve osobe na intenzivnoj nezi koje nemaju kiseoničku potporu i 22 pacijenta na dijalizi, čije je lečenje ozbiljno ugroženo.

Tim SZO koji je posetio bolnicu Al-Šifa saopštio je da je ta medicinska ustanova postala "zona smrti".

Izrael tvrdi da se ispod te bolnice nalaze komandni centri i tuneli Hamasa, a ta palestinska militantna grupa odbacuje te tvrdnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading