DEČAK BRUTALNO PRETUČEN U ŠKOLI ZBOG DORUČKA: Sada ima trajne posledice, a slike su UŽASNE (VIDEO)

Autor:

Svet

05.11.2023

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je Kaleb Mvangi imao samo 13 godina, doživeo je traumu koja će ga pratiti celog života.

DEČAK BRUTALNO PRETUČEN U ŠKOLI ZBOG DORUČKA: Sada ima trajne posledice, a slike su UŽASNE (VIDEO)

Foto: Andrew Aitchison / Alamy / Alamy / Profimedia

U školi u Keniji, dečaka su pretukli vršnjaci zbog toga što je uzeo dodatak za doručak. Kaleb je zbog batina bio u komi i proveo 11 dana na odeljenju za intezivnu negu. Iako je nesrećni događaj zabeležen 2021. godine, posledice su i dalje vidljive i utiču na svakodnevni život tinejdžera.


Otac dečaka, Fred Mvangi, opisao je uznemirujući prizor kada ga je video u bolnici:

"Nije mogao da izađe iz kreveta, niti da govori."

 

 

Majka Agneš Mutiri dodaje da je Kaleb postao povučen i agresivan nakon traume koju je preživeo. On ima ogroman ožiljak na leđima, a hirurg je morao da skida zdravu kožu sa njegovih butina kako bi prekrio oštećenja. Pored toga, dečak ima još mnogo manjih ožiljaka po telu.

Ovakvi slučajevi fizičkog kažnjavanja dece nisu retkost u Keniji, iako je ova praksa zabranjena još 2001. godine. Kaleb navodi da ga je prvo tukla direktorka obrazovnog centra Gremon u ​​gradu Bamburi, Nensi Gačeva, a da je potom naredila ostalim učenicima da nastave s kažnjavanjem. Gačeva to poriče, ali je uhapšena i optužena za napad i nanošenje teških povreda. Stariji učenik, Id Salim, osuđen je na četiri godine zatvora zbog učešća u incidentu.

 

 


Anketa sprovedena 2019. godine pokazuje da većina učenika u Keniji smatra da je fizičko kažnjavanje od strane nastavnika opravdano. Ipak, u poslednje vreme se beleži porast broja prijavljenih slučajeva težeg fizičkog nasilja nad decom. Broj prijavljenih slučajeva se utrostručio, a većina incidenata nikada nije ni prijavljena.

Ovaj slučaj je samo jedan od mnogih koji ukazuju na krizu u obrazovnom sistemu u Keniji. Organizacije koje se bave zaštitom prava dece ističu da se situacija izmiče kontroli i da su neki slučajevi rezultirali čak i smrću dece. Nadamo se da će se ovakve situacije što pre zaustaviti i da će se posvetiti više pažnje zaštiti dece od fizičkog nasilja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading