"ONI BI DA UKRAJINA RATUJE, A DA JOJ ONI OBEZBEĐUJU ORUŽJE"! Viktor Orban urnisao EU: "PROPAO VAM PLAN, A I STRATEGIJA"!

Autor:

Svet

03.11.2023

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni misle da će Ukrajina pobediti, a Rusija izgubiti i da će na kraju uspeti da promene rukovodstvo u Rusiji i da pregovaraju sa novim ruskim rukovodstvom, rekao je Orban

"ONI BI DA UKRAJINA RATUJE, A DA JOJ ONI OBEZBEĐUJU ORUŽJE"! Viktor Orban urnisao EU: "PROPAO VAM PLAN, A I STRATEGIJA"!

Foto: Tanjug

Orban

Premijer Mađarske Viktor Orban, izjavio je na Samitu turkofonih država u Astani da je ambiciozni plan Evrope za Ukrajinu doživeo neuspeh.

Cilj ovog plana bio je da se finansiranjem Kijeva nanese poraz Rusiji, ali se ispostavilo da je strategija potpuno propala.


Orban je istakao da Evropa želi da Ukrajina nastavi da ratuje, dok oni obezbeđuju novac i oružje. 

- Već je postalo jasno da je ta evropska strategija, koja se i dalje sprovodi, potpuni neuspeh, jer Evropa želi da Ukrajina nastavi da ratuje, a da oni obezbeđuju novac i oružje. Oni misle da će Ukrajina pobediti, a Rusija izgubiti i da će na kraju uspeti da promene rukovodstvo u Rusiji i da pregovaraju sa novim ruskim rukovodstvom - rekao je Orban.


On je naglasio da Mađarska podržava alternativni plan koji se zalaže za održavanje mira i bezbednosti.

- Ideja je da se izgradi nova infrastruktura bezbednosti koja bi bila prihvatljiva i za Ukrajinu i za Rusiju - istakao je Orban.

Orbanova izjava je izazvala veliku pažnju na samitu, a mnogi su se zapitali koji je to plan B koji podržava Mađarska. Ovaj plan, prema Orbanu, ima za cilj da se zaustavi rat i da se izgrade odnosi koji će biti korisni za obe strane.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading