"MAMA, JA SAM UPUCANA"! Potresna ispovest Mejrav čiju ćerku su oteli Hamasovci na festivalu smrti: I dalje čujem "Ćao, mama"! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

03.11.2023

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reporter Republike se nalazi u Izraelu gde svedoči strahotama koje prolaze tamošnji stanovnici. Mladen Đorđević imao je priliku da razgovara sa majkom čiju ćerku su Hamasovci oteli na krvavom muzičkom festivalu.

"MAMA, JA SAM UPUCANA"! Potresna ispovest Mejrav čiju ćerku su oteli Hamasovci na festivalu smrti: I dalje čujem "Ćao, mama"! (FOTO, VIDEO)

Foto: Republika.rs

Ona je medijima u suzama ispričala sve detalje otmice, kao i kako je tekao poslednji razgovor majke i ćerke pre kidnapovanja od strane terorista.

Republika

Foto: Republika.rs

Mejrav Lešem Gonem

inače nema nove informacije o svojoj ćerki i ne zna šta se sa njom dešava, ali je smogla snage da stane pred kamere i ispriča tešku sudbinu koju su roditelji mladića i devojaka koji su se našli na toj žurci, doživeli.

Njena ćerka Romi Gonem ima 23 godine, a poslednji kontakt sa porodicom imala 7. oktobra od 6:35 ujutru do 10:58 sati. Tokom razgovora je sve vreme histerično plakala i bila veoma uplašena.

 

 

Porodica, inače, živi na severu i ćerka je kao dete već preživela raketne napade, što ju je duboko traumatizovalo. Kada su se ponovno pojavile pretnje i napadi, ponovo je preplavila panika.

- Bila je sa dobrom prijateljicom na festivalu, rekla sam joj da ode u auto i proba da ode odatle. Otišle su do vozila, pokušale su da odu odatle, ali su bile zaglavljene u saobraćaju duže od sat vremena. Tada su opet čule pucnjavu. Išle su od vozila do vozila, mislile su da je to mala grupa terorista, i da će doći vojska - rekla je majka na početku ispovesti.

Devojci i njenoj drugarici rečeno je da se sakriju i spas su pokušale da pronađu u obližnjem žbunju. Izašle su iz automobila, a onda se kretale od jednog do drugog grmlja nadajući se da će uteći Hamasovcima.

- Možete da zamislite koliko je bila uplašena, devojka od 23 godine, koja je bila obučena za festival, kako pokušava da se sakrije. Tada je jedan prijatelj rekao da će doći da ih spasi, već je dolazio i odlazio sa ljudima odatle, spasio drugu decu sa festivala - dodala je ona.

Republika

Foto: Republika.rs

Mejrav Lešem Gonem

"Mama, ja sam upucana"

Tako je i bilo, vratio se po njih, pronašao ih i povezao. Ona se u 10:05 javila da je dobro i da je ušla u automobil. Mđutim, ubrzo javlja da su teroristi pucali na auotmobil i da njeni prijatelji nisu živi.

- U 10.14 je došao poziv: "Mama, ja sam upucana". U početku nisam mogla da razumem šta mi je govorila. Moja ćerka, sa 23 godine, sedela je prestravljena, ranjena, govorila mi je da budem tiha kako je niko ne bi čuo - jedva je izgovarala Mejrav, gušeći se u suzama.

Sa njom u automobilu bio je još jedan ranjeni mladić čije rane su bile gore od njenih.

- Govorila sam im da se smire, da ne izgube još krvi, da moraju da brinu jedan o drugom, da stave zavoje ako mogu. Rekla mi je da ne može da se pomeri. Pitala sam ih gde su, u kojem su vozilu, pokušaćemo da ih nađemo, poslaćemo policiju, vojsku. Tiho mi je rekla da je auto sive boje, i da niko neće doći. Tada sam počela da joj govorim koliko je volim, koliko je voljena, šta ćemo raditi kada se vrati kući i da ćemo ići na kafu, gde želi. Imala sam osećaj da će umreti i samo sam želela da zapamti nešto dobro, da nije sama i da sam sa njom sve vreme - ispričala je majka, dok su joj suze lile.

Onda je čula da je pucnjava sve bliže i da muškarci viču na arapskom okružujući kola.

- Neko je otvorio vrata i pokušao da upali auto, minut pre nego što su došli rekla je "ćao, mama". I dalje čujem njen glas. Tada su teroristi došli do auta i veza se prekinula. Ne znamo da li je živa, pretpostavlja se da je oteta i u Gazi. Nemamo nikakve informacije, ne znamo da li je dobila lečenje, da li joj je neko lečio ranu. Ne znamo da li je živa - zaključila je majka.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading