Predsednik Amerike ljubomoran na Si Đinpinga: ŽELIM DA VLADAM DOŽIVOTNO

Autor:

Svet

04.03.2018

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp nije mogao da odoli, a da ne izrazi oduševljenje najnovijim ustavnim promenama u Kini koje će aktuelnom predsedniku te države Si Đinpingu omogućiti da vlada i posle isteka mandata, i to u neograničenom vremenskom periodu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp bi da caruje

- On je sada doživotni predsednik, mislim da je to sjajno. Možda će i SAD morati to da probaju jednog dana - rekao je Tramp na skupu Republikanske partije, ne skrivajući ambicije da bi i on uskoro mogao da postane doživotni lider SAD. Takav njegov stav šokirao je opozicionu demokratsku partiju, koja je zgrožena predsednikovom izjavom.

- Trampova ambicija da vlada kao Đinping je dosad najmanje američka izjava jednog američkog predsednika - rekao je Ro Kana, član Demokratske partije, dodavši da se zbog te izjave prvi predsednik SAD Džordž Vašington okreće u grobu.

Tramp: Đinping je veliki gospodin, on je najveći vladar Kine u poslednjih sto godina

Mediji još pišu da je predsednik SAD više puta pohvalio kineskog predsednika, ponavljajući da je on veliki džentlmen i da je sjajan državnik.

- Lepo sam se proveo u poseti Đinpingu, on je najveći vladar Kine u poslednjih sto godina - rekao je Tramp kolegama iz svoje Republikanske partije.

Međutim, to nije jedina njegova izjava koja ovih dana potresa javnost. Naime, šef Bele kuće prvi put je prisustvovao Gridajron večeri, gde je održao govor na tradicionalnom godišnjem događaju u kojem američki predsednici zbijaju šale sa novinarima i ne bave se teškim političkim pitanjima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Si Đingping je ipak veći šmeker

On se u svom šaljivom nastupu osvrnuo i na predsednika Severne Koreje Kim Džong Una, izjavivši da su pregovori sa Severnom Korejom mogući, ali tek nakon što se ta zemlja "denuklearizuje".

- Sve dok postoji rizik od suočavanja sa ludakom, to je njegov problem, ne moj - našalio se Tramp na svoj račun, dodavši da neće isključiti direktne pregovore sa Kimom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading