ŠKOLSKI AUTOBUS SE PREVRNUO NA AUTO-PUTU: Povrede zadobilo 50 đaka, jedna učenica u TEŠKOM STANJU

Autor:

Svet

29.09.2023

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna osoba je danas teže povređena, a 50 je zadobilo lakše povrede kada se školski autobus prevrnuo na autoputu u Velikoj Britaniji.

ŠKOLSKI AUTOBUS SE PREVRNUO NA AUTO-PUTU: Povrede zadobilo 50 đaka, jedna učenica u TEŠKOM STANJU

Foto: Tanjug/AP

Nesreća se dogodila kod mesta Viral, u oblasti Mersisajd, prenosi BBC. Škola Kaldej Grejndž iz mesta Vest Kirbi potvrdila je da je u pitanju njihov autobus.Jedna ženska osoba zadobila je teže povrede, naveli su iz te škole. Lekarske ekipe ukazale su na licu mesta pomoć ostalim povređenima koji su zadobili uglavnom lakše povrede. Autoput na kojem se dogodio udes zatvoren je za saobraćaj u oba pravca.

Incident se desio ranim jutarnjim satima, na delu puta između petlje 5 i 4 autoputa M53, na putu u pravcu severa. Portparol policije Mersisajda potvrdio je da su hitne službe bile na mestu incidenta i da su veći broj povređenih ljudi prebačeni u bolnicu Arove Park. Žrtve se veruje da su bili učenici iz Gimnazije Calday Grange i Vest Kirby Grammar.

Vatrogasna i spasilačka služba Merzisajda saopštila je da su ekipe stigle na lice mesta u blizini Elsmer Porta u Češiru i pronašle "prevrnuti autobus" sa "brojem žrtava". Dolazi nakon što je Gimnazija Caldai Grange potvrdila Independentu da je prevrnuti autobus bio školski autobus koji je prevozio svoje učenike.

 

Dramatične slike sa scene prikazuju školski autobus na boku. Prisutno je oko 10 policijskih vozila, četiri vatrogasna vozila i pet vozila hitne pomoći, a na lice mesta je poslata i služba hitne pomoći North Vest Air .

Sudar je izazvao zatvaranje dela autoputa M53 u oba smera između petlje 5 za Nev Chester Road (Istam) i petlje 4 za Brimstage Road (Bebington). Hitne službe rade na bezbednom uklanjanju vozila i pomoći povređenima. Zbog ovog incidenta, sav saobraćaj na ovoj deonici autoputa zadržava se, a vozačima se savetuje da izbegavaju ovu oblast i potraže alternativne puteve.

Gimnazija Calday Grange izdala je zvanično saopštenje nakon nesreće, izražavši svoju tugu i obećavši pomoć učenicima i njihovim porodicama koji su pogođeni ovim incidentom.

Građanima se savetuje da budu strpljivi i da izbegavaju spekulacije ili objavljivanje osetljivih informacija na društvenim mrežama ili platformama. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading