MASAKR ISPRED DŽAMIJE: Bombaš samoubica aktivirao paklenu napravu tokom proslave, najmanje 52 žrtve, 50 povređenih (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

29.09.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snažna bomba eksplodirala je u petak na skupu povodom proslave rođendana islamskog proroka Muhameda u jugozapadnom Pakistanu. Najmanje 52 osobe su ubijene, a više od 50 je povređeno danas u samoubilačkom napadu na verskom skupu u pakistanskoj provinciji Beludžistan, saopštili su policijski zvaničnici.

MASAKR ISPRED DŽAMIJE: Bombaš samoubica aktivirao paklenu napravu tokom proslave, najmanje 52 žrtve, 50 povređenih (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter @ghulamabbasshah

Broj žrtava eksplozije u blizini džamije u Pakistanu porastao je na 70, pri čemu je poginulo 13 ljudi; vlasti veruju da je eksploziju izveo bombaš samoubica.

Ranije je kanal ARI Nevs javio da je u eksploziji u gradu Mastungu u provinciji Beludžistan poginulo 12 ljudi, više od 40 je povređeno, među poginulima je i zamenik šefa lokalne policije.

 

„Najmanje 13 ljudi je poginulo, uključujući policajca, a 70 je povređeno u, kako zvaničnici veruju, samoubilačkom napadu u blizini džamije“, navodi se u saopštenju objavljenom na veb sajtu.

 

Samoubilački napad se dogodio u Mastungu, okrugu u provinciji Beludžistan, rekao je vladin administrator Ata Ulah.

Povređeni su prebačeni u obližnje bolnice, a neki od njih su u kritičnom stanju, rekao je on.

Muslimani u Pakistanu i širom sveta obeležavaju rođendan islamskog proroka održavanjem javnih skupova.

 

Privremeni ministar za informisanje Beludžistana rekao je da su spasilački timovi raspoređeni na mesto eksplozije i da su teško povređene osobe prebačene u bolnicu.

 

On je takođe najavio da je vanredno stanje uvedeno u svim bolnicama.

„Neprijatelj želi da uništi versku toleranciju i mir u Beludžistanu uz strane blagoslove. Eksplozija je neprihvatljiva“, rekao je Ačakzai, prenosi Geo TV.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading