BEBA UMRLA U JASLICAMA, TROJE DECE U BOLNICI! Istražitelji našli smrtonosnu drogu ispod tepiha, sumnja se na OVO!

Autor:

Svet

20.09.2023

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U privatnom vrtiću u Njujorku, gde je jedno dete preminulo, a troje dece prebačeno u bolnicu, pronađen je šokantan trag - kilogram fentanila.

BEBA UMRLA U JASLICAMA, TROJE DECE U BOLNICI! Istražitelji našli smrtonosnu drogu ispod tepiha, sumnja se na OVO!

Foto: pixabay.com

Ova tragedija odigrala se nedugo nakon što je petomesečni Nikolas Dominiči bio smešten u vrtiću u Bronksu, a nažalost, preminuo je samo nedelju dana kasnije, sumnja se da je predozirao ovim smrtonosnim narkotikom.

Osim malog Nikolasa, još troje dece je prebačeno u bolnicu zbog izlaganja ovom snažnom narkotiku, a vlasti su brzo reagovale. Optužene su dve osobe za posedovanje i nameru trgovine drogom, a takođe i za ubistvo. Policija sumnja da su deca uzrasta od osam meseci do dve godine udisala fentanil u dečijoj sobi.

Tokom pretresa dečje sobe, policija je šokantno otkrila kilogram fentanila sakrivenog ispod tepiha gde su deca spavala. Osim toga, pronađena su i tri uređaja za pakovanje droge.

Optuženi za ovu strašnu tragediju su vlasnik obdaništa "Divino Nino" u Bronksu, Grei Mendez (36), i njen stanar Karlisto Asevedo Brito (41). Oni su optuženi za posedovanje narkotika sa namerom da ih distribuiraju, što je dovelo do smrti jednog deteta. Američki tužilac Dejmijen Vilijams izjavio je:

- Tvrdimo da su optuženi krijumčarili drogu iz obdaništa gde su otrovali tri bebe i ubili jedno.-

Snimci nadzora i telefonski razgovori pokazuju da je Mendezova pozvala svog supruga nakon što je primetila da su deca u lošem stanju, a tek onda je pozvala hitnu pomoć. Njen suprug je došao u vrtić i izneo nekoliko punih kesa za kupovinu iz objekta, prema izjavama zvaničnika. Trenutno se traga za njenim suprugom.

U ovom strašnom slučaju, vlasti kažu da je droga pronađena u vrtiću mogla da ugrozi i do 500.000 ljudi. Fentanil, izuzetno jak sintetički opioid, čak je 50 puta jači od heroina, piše BBC.

Advokat Mendez tvrdi da njegova klijentica negira optužbe i tvrdi da nije znala da se droga nalazi u dečijoj sobi. "Iznajmljivala je sobu nekome ko se bavi fentanilom, to je njen jedini zločin. Nema dokaza da je radila bilo šta drugo osim da se pravilno brine o deci", izjavio je advokat.

Osumnjičeni su trenutno u pritvoru bez mogućnosti kaucije, a ukoliko budu osuđeni, preti im kazna doživotnog zatvora.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading