ZBOG LOŠEG USPEHA HTEO DA POBIJE NASTAVNIKE: Otkriveni svi detalji DRAME u ruskoj školi - MASAKR sprečio profesor matematike! Drugovi ne veruju šta je Griša uradio!(FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

11.09.2023

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ruskom selu Krasni Desant, Neklinovski okrug, 15-godišnji učenik je nožem ranio četiri osobe, a nekoliko desetina školaraca spaseno je zahvaljujući profesoru matematike.

ZBOG LOŠEG USPEHA HTEO DA POBIJE NASTAVNIKE: Otkriveni svi detalji DRAME u ruskoj školi - MASAKR sprečio profesor matematike! Drugovi ne veruju šta je Griša uradio!(FOTO, VIDEO)

Foto: shutterstock

„Naoružan nožem i skrivajući lice iza maske, petnaestogodišnji tinejdžer Griša. B. je ranio četiri odrasle osobe – troje zaposlenih i rođaka jednog od učenika. Kako su rekli očevici, Griša je pre nastave stavio masku, uzeo nož i otišao u školu. Stražarka ga je zamolila da skine masku. On je je to odbio i napao ženu, a zatim potrčao prema nastavnicima. Deda, koji je doveo unuku, pokušao je da ga savlada, ali je na kraju nekoliko puta izboden nožem.

 

Nastavnik matematike je sprečio još veću tragediju, jer je, uspeo da zatvori ulazna vrata škole iznutra - da druga deca ne bi ušla u zgradu, navode ruski Telegram kanali.

 

 

 

Griša je u školu stigao u 8.00, iako prvi čas počinje tek u 8.50. Odmah na ulazu je počeo da preti oružjem čuvarki, a kada je on pokušao da pritisne dugme za hitne slučajeve, on joj je povredio ruke.

 

 

Zatim je nasrnuo na svakog koga bi sreo u hodnicima škole, u kojima na sreću još nije bilo učenika. Kako prenosi Telegram kanal SHOT, on je nožem izbo nastavnicu engleskog jezika, domara i dedu jednog od učenika.

 

U tom trenutku matematičar je uspeo da zatvori vrata, a zatim pomogao ostalima da neutrališu napadača. Zahvaljujući tome, tinejdžer nije istrčao na ulicu.

U školi nije bilo obezbeđenja, već je dežurala čuvarka u penziji. Škola nema pravof dnevnog čuvara koji bi sprečio napad, već samo noćnog.

Osim toga, tokom vanredne situacije, njihove odeljenjske starešine su kontaktirale sve učenike – poručile su deci da ne idu na nastavu i da ostanu kod kuće. Danas je škola zatvorena. Među žrtvama su bili i deda, profesor engleskog jezika i čuvar. Nastavnik matematike, srećom, nije povređen.

Prema preliminarnim podacima, njegova mentalna bolest se pogoršala zbog lošeg akademskog uspeha. On je navodno u svom medicinskom kartonu već ima belešku o šizofrenom poremećaju. Policija pokušava da ga ispita studenta, ali je i dalje u lošem stanju, a posle napada počela mu je da izlazi pena iz usta.

Vršnjaci kažu da nije pokazivao agresiju

Prema rečima njegovih drugova izrazreda, Griša B. je sa njima od trećeg razreda, a već od prvog dana škole đacima je delovao čudno jer je mucao i ponekad se trzao. Jedna učenica je navela da su generalno, svi njegovi vršnjaci normalno komunicirali sa njim, a sam maloletnik nije bio zapažen po agresivnom ponašanju.

 

 

 

 

"Bilo je problema sa govorom, mucao je, bilo je nekih naglih nervoznih pokreta. I sam je rekao da je tu imao problema. Nikada nije napadao niti se tukao. Mirno dete. Niko nije mislio da može ovo da urade “, rekla je učenica.

Na licu mesta rade pripadnici policije, a okolnosti incidenta se rasvetljavaju. Tinejdžer za sada ne može da svedoči jer je neuračunljiv. Snimak hapšenja objavljen je na internetu pokazuje da se tinejdžer ne opire hapšenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading