LULU (11) JEDINA PREŽIVELA POŽAR KOJI JE IZAZVAO NJEN OTAC: Patio je od šizofrenije, sa sobom u smrt odveo i ženu, sina (7) i BEBU OD ČETIRI MESECA

Autor:

Svet

09.09.2023

10:47 >> 11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedanaestogodišnja devojčica je jedina preživela u požaru u kući u kojem su stradali njena majka, brat i njena sestra - Požar je izazvao njen otac koji je želeo da izvrši samoubistvo, i koji je kasnije pronađen mrtav.

LULU (11) JEDINA PREŽIVELA POŽAR KOJI JE IZAZVAO NJEN OTAC:  Patio je od šizofrenije, sa sobom u smrt odveo i ženu, sina (7) i BEBU OD ČETIRI MESECA

Foto: Go fund Me

Devojčica, koja je identifikovana samo po imenu Lulu, uspela je da pobegne iz zapaljene kuće u Sijetlu 2. septembra kroz prozor i otrčala je do komšija da digne uzbunu, navodi Dejli mejl.

 

Komšije su tada pozvale hitnu da prijave da je jedna osoba stradala u zapaljenoj kući. Kada su policajci iz Sijetla pokušali da uđu u kuću vrata su bila zabarikadirana. 

 

Vatrogasci su kasnije nakon gašenja požara pronašli tela četiri osobe i psa. 

 

Medicinska kancelarija okruga King utvrdila je da je majka Lana Stjuart (40) umrla od višestrukih povreda oštrim udarcem, Sebastino Ragusa (7) preminuo je od gušenja usled udisanja toksičnih produkata sagorevanja; a četvoromesečna Valentina Ragusa umrla je od udisanja dima.

 

Salvatore Ragusa (48) preminuo je od udisanja dima. Lulu je zbrinuta zbog lakših povreda. 

 

Iako policija Sijetla nije otkrila odnos između Raguse i žrtava, komšije su Stjuartovu i Ragusu pominjale kao par koji je živeo u kući sa svojom decom.

 

Sudski zapisnici pokazuju da je Ragusa prošle godine završio okružni program mentalnog zdravlja koji je odredio sud pošto se izjasnio krivim za podmetanja požara u stanu Stjuartove u Sijetlu 2019. godine.

Stjuartova je u to vreme u sudskim spisima identifikovana kao njegova bivša supruga,.a on je tada tokom požara pretio samoubistvom.

BONUS VIDEO: 

Zapisnici Okružnog suda King pokazuju da je Ragusi dijagnostikovana šizofrenija i da je ušao u dobrovoljni sudski program za mentalno zdravlje, koji je uključivao terapiju, psihijatrijsko lečenje i savetovanje.

Dobio je nalog za zabranu kontakta sa Stjuartovom, ali je sud ukinuo nalog u maju 2021. nakon što je Ragusa nagovestio da bi „želeo da živi sa žrtvom“.

Komšije su rekli da je par živeo u kući skoro dve godine i da su imali prijateljske, iako malobrojne, odnose sa ovom porodicom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading