USPOSTAVLJENA ZABRANA KRETANJA ZBOG ŽESTOKOG NEVREMENA: Građanima i turistima u Volosu stigla poruka s naređenjem da ne izlaze iz svojih domova

Autor:

Svet

05.09.2023

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bitno je pridržavati se ovih mera.

USPOSTAVLJENA ZABRANA KRETANJA ZBOG ŽESTOKOG NEVREMENA: Građanima i turistima u Volosu stigla poruka s naređenjem da ne izlaze iz svojih domova

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com, Facebook

Građanima i turistima u pogođenoj regiji Volosa i okolini stiglo je večeras obaveštenje o zabrani izlaska iz svojih domova osim ako postoji preka potreba.

Takođe, srpski turisti su dobili upozorenje putem poruke, a važno je da se pridržavaju ovih mera radi sopstvene bezbednosti i poštovanja smernica za vanredne situacije, piše se po društvenim mrežama.

- Podseća se da je na snazi zabrana saobraćaja u prefekturi Magnezija, po nalogu grčke policije, zbog razvoja opasnih vremenskih uslova - navodi se na fotografiji koja je podeljena na Fejsbuk stranici "Grčka info", prenosi Blic.

 

 

Rekord padavina oboren u Zagori

U Zagori prvobitno je zabeleženo 516 milimetara kiše, ali usled daljih intenzivnih padavina, oboren je rekord koji je postavljen 2020. godine.

Najveća dnevna količina padavina izmerena je do 20:45 časova i iznosi 754 milimetra. Prethodni rekord iznosio je 644 milimetra i zabeležen je na ostrvu Paliki, Kefalonija, tokom mediteranskog ciklona koji je pogodio tu oblast pre tri godine.

Stradala jedna osoba, jedan muškarac nestao

Muškarac star 34 godine nestao je u Volosu nakon što je pokušao da pređe bujicu automobilom u toj oblasti. Prema izveštajima medija, u vozilu se takođe nalazio i njegov sin, koji je, srećom, dobro.

Trenutno se izvode istražne radnje kako bi se identifikovao nestali muškarac u oblasti Ekatarini u Volosu. Vatrogasna služba je saopštila da je 34-godišnji muškarac pokušao da pređe bujicu koja se formirala usled oluje Danijel u oblasti Ekaterini u Volosu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading