BUJICA ODNELA AUTOMOBILE SRBIMA U MORE: Nezapamćeno nevreme u Grčkoj, turisti zarobljeni u zemlji! Došli preko agencije, ali nazad NE MOGU

Autor:

Vesti

05.09.2023

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski turisti su stigli na letovanje preko Atlantik agencije iz Beograda i očekuju da će agencija obezbediti njihov povratak u Srbiju.

BUJICA ODNELA AUTOMOBILE SRBIMA U MORE: Nezapamćeno nevreme u Grčkoj, turisti zarobljeni u zemlji! Došli preko agencije, ali nazad NE MOGU

Foto: TWITTER/@AKARATZOGLU/SCREENSHOT

Stravična oluja "Danijel" razara Grčku, a desetak srpskih turista, koji letuju na grčkom poluostrvu Pilion blizu Volosa, kontaktiralo je pre nekoliko sati ambasadu Srbije u Atini. Kako je za TV Blic potvrđeno u našoj ambasadi oni su ostali bez automobila, koje je bujica vode odnela u more.

- Kiša je trenutno prestala da pada, ali zbog velike količine vode, koja je duboka i do metar i po, teško je prići njihovoj lokaciji. Ipak, svi su dobro, nema povređenih, a ukoliko policija i lokalne vlasti procene da nisu bezbedni, biće evakuisani na sigurnu lokaciju - kažu u ambasadi.

 

 

Srpski turisti su stigli na letovanje preko Atlantik agencije iz Beograda i očekuju da će agencija obezbediti njihov povratak u Srbiju, s obzirom na to da su ostali bez automobila. Međutim, prema njihovim izjavama predstavnicima ambasade, tokom popodneva i večeri nisu uspeli da stupe u kontakt s agencijom, jer nisu dobili odgovor na svoje telefonske pozive. U ambasadi su potvrdili da su u kontaktu sa srpskim turistima i obećali su da će im pružiti svu neophodnu pomoć do povratka u Srbiju.

Iz Grčke stižu dramatični snimci, posebno iz oblasti Volosa i Piliona, gde su poplave dovele do toga da mnogi automobili završe u moru. Grčka policija je u utorak naredila da sva vozila napuste ulice centralnog grada Volosa i obližnjeg planinskog regiona Pilion zbog snažne oluje Danijel, koja je pretvorila ulice u poplavljene bujice. Ova zabrana, koja uključuje sve osim hitnih službi i vozila za pomoć na putu, ostaće na snazi dok se oluja ne stiša, prema saopštenju policije. Nažalost, neka vozila su odneli bujični tokovi i završila su u moru.

Gradonačelnik Volosa, Ahileas Beos, i regionalni načelnik Tesalije, Kostas Agorastos, apelovali su na građane da ostanu u svojim domovima zbog nepogoda.

- Gde ćete svi? Ludo je šta se dešava. Rekli smo to 100 puta. Apelujemo na sve da ostanu kod kuće. Od juče vam pričamo, reke će se izliti, znate li koja voda dolazi? Idite svojim kućama - kaže Beos dok stoji u vodi do kolena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading