PUTIN SE MNOGO OBRADOVAO: Erdogan stigao u Soči, predsednik Rusije ga dočekao KAO NAJROĐENIJEG, evo šta mu je rekao! (VIDEO)

Autor:

Svet

04.09.2023

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stigao je u Soči.

PUTIN SE MNOGO OBRADOVAO: Erdogan stigao u Soči, predsednik Rusije ga dočekao KAO NAJROĐENIJEG, evo šta mu je rekao! (VIDEO)

Foto: Printscreen Telegram

Avion turskog predsednika sleteo je u 11.15 časova, preneo je list Aksam.

„Ima o čemu da razgovaramo u pogledu obezbeđivanja bezbednosti u regionu. Naravno, nećemo zanemariti pitanja u vezi sa ukrajinskom krizom“, rekao je Putin prilikom dočeka turskog predsednika.

Putin je pozvao turskog kolegu Erdogana da dođe na odmor u Soči. Lideri su imali kratak razgovor pre početka razgovora u Sočiju, prenosi RIA Novosti.

"Možete da dođete kod nas da se odmorimo. U suprotnom, svi ćemo doći kod vas“, rekao je Putin.

"Ovde je, inače, takođe veoma lepo“, odgovorio je turski predsednik.

 

U energetskom sektoru za Rusiju i Tursku postignuti su dogovori između glavnih dobavljača i potrošača sa obe strane, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom.

"Kao što sam rekao, u energetskom sektoru se krećemo veoma samopouzdano, postignuti su dogovori između glavnih dobavljača, motora sa obe strane. Nadam se da će to biti slučaj. Tome ćemo biti svedoci u bliskoj budućnosti", rekao je Putin. .

Ankara je poslednjih nedelja intenzivirala napore da obnovi koridor za žito kako bi pomogla u ublažavanju globalne krize hrane.

Putin je Erdoganu u telefonskom razgovoru 2. avgusta rekao da je Moskva spremna da se vrati crnomorskom žitnom sporazumu čim Zapad ispuni svoje obaveze u vezi sa ruskim izvozom žitarica. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading