OPAKA BOLEST U NATO TVRĐAVI: U poljskom gradu iz koga se šalje oružje za Ukrajinu BUKNULA EPIDEMIJA, zaraza se širi, umrlo već 11 ljudi!

Autor:

Svet

30.08.2023

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemija legionarske bolesti, uzrokovana bakterijom Legionela, izbila je u Žešovu, glavnom gradu poljskog Podkarpatskog vojvodstva i strateškom čvorištu NATO-a u Evropi.

OPAKA BOLEST U NATO TVRĐAVI: U poljskom gradu iz koga se šalje oružje za Ukrajinu BUKNULA EPIDEMIJA, zaraza se širi, umrlo već 11 ljudi!

Foto: www.profimedia.rs, Tanjug/AP

Slučaj istražuje i Agencija za unutrašnju bezbednost Poljske, budući da je Žestov strateški važan i najbolje zaštićen grad - sedište NATO u Evropi iz koga se distribuira oružje u Ukrajinu, pa se sumnja da je epidemija možda diverzija ili sabotaža.

 

Legioneloza je bolest koja se ne prenosi kontaktom, ali može prskanjem vode zatrovane bakterijama, zbog čega stručnjaci pretpostavljaju da je do epidemije došlo najverovatnije tuširanjem, prenosi Euraktiv.

 

Urađeni testovi pokazali su da je voda u gradskom vodovodu kontaminirana bakterijom legionele, a u toku je istraga kako je moglo da dođe do kontaminacije.

Tokom epidemije, koja traje već dve nedelje, najmanje 11 ljudi je već umrlo, a 144 su se zarazile, a kako se navodi, većina obolelih su starije osobe.

 

Infekcija legionelom izaziva akutnu upalu pluća, a prate ga opšti simptomi slični gripu, povraćanje i dijareja.

 

Prvi nalazi pokazali su da ne postoji umešanost treće strane u izazivanje situacije opasne po život, ali istraga i potraga za izvorom kontaminirane vode.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading