OGLASIO SE PUTIN POVODOM SMRTI ŠEFA VAGNERA: Evo šta je rekao o Jevgeniju Prigožinu

Autor:

Svet

24.08.2023

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas popodne se oglasio o nesreći u kojoj je poginuo šef Vagnera Jevgenij Prigožin.

OGLASIO SE PUTIN POVODOM SMRTI ŠEFA VAGNERA: Evo šta je rekao o Jevgeniju Prigožinu

Foto: Tanjug AP

Vladimir Putin je na sastanku sa šefom DNR Denisom Pušilinom izrazio saučešće porodicama poginulih u avionskoj nesreći u Tverskoj oblasti.

- Progožin je bio čovek 'komplikovane sudbine', talentovani biznismen. Vagner se borio sa nacistima u Ukrajini, to nikada neću zaboraviti - rekao je Putin, prenele su RIA Novosti na Telegramu kanalu.

Putin je dodao da ga je šef Istražnog komiteta Rusije izvestio o početku istrage avionske nesreće sa Prigožinom, te da će to biti dovedeno do kraja.

Vođa ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin i njen komandant Dmitrij Utkin bili su među 10 osoba koje su se nalazile u avionu koji se danas srušio severno od Moskve, potvrdila je ruska civilna avijacija Rosaviacia.

Ova služba objavila je i imena sedam putnika, među kojima su i Prigožin i Utkin, kao i imena trojice pilota, prenose ruski mediji. U avionu je bilo i troje članova posade.

Prethodno je i grupa Vagner na svom Telegram kanalu potvrdila vest o smrti njenog lidera Prigožina, za čiju je pogibiju okrivila ''izdajnike Rusije''.

Ime Prigožina nalazilo se na listi putnika aviona koji se danas srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, nedaleko od Moskve, kada je poginulo svih 10 osoba koje su se nalazile u letelici, saopštila je ranije ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading