NOVE ŠOKANTNE ČINJENICE U SLUČAJU HANTERA BAJDENA : Uzbunjivač Geri Šepli tvrdi da je američko Ministarstvo pravde kočilo podizanje optužnice

Autor:

Svet

21.07.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicioni Repubiklanci u američkom Kongresu nastavljaju sopstvenu istragu svakog delića poslovanja Hantera Bajdena, uključujući ispitivanje stranih plaćanja i drugih aspekata njegovih finansija.

NOVE ŠOKANTNE ČINJENICE U SLUČAJU HANTERA BAJDENA : Uzbunjivač Geri Šepli tvrdi da je američko Ministarstvo pravde kočilo podizanje optužnice

Foto: Tanjug/AP

Hanter Bajden je u sporazumu postignutim sa sudom, priznao krivicu u slučaju neplaćanja poreza na prihod i zbog nelegalnog posedovanje oružja pošto je prekršio zakon 2018. kada je kupio oružje dok je koristio drogu, saopštio je tužilac zadužen za taj slučaj.

Na saslušanju uzbunjivača u američkom Kongresu otkriveni su novi šokantni detalji u vezi sa poreskim malverzacijama Hantera Bajdena.

Republikanski poslanik Džim Džordan je na saslušanju upitao: 

"Da li je američki tužilac Vajs izjavio da ga je Ministarstvo pravde sprečilo da podnese tužbu za krivično delo protiv Hantera Bajdena?

 

Uzbunjivač poreske uprave Šepli je odgovorio:

 

„Da, rekao mi je da on nije osoba koja odlučuje o tome da li je podignuta optužnica ili ne. Rekao nam je da je tužilac SAD Distrikta Vašington odbio da dozvoli optužbe. Rekao nam je da je tražio specijalno ovlašćenje advokata od Ministarstva pravde i da mu je to ovlašćenje odbijeno.“

Republikanski senator Čak Grasli danas je objavio dokument FBI doušnika u kojem se navodi da je ukrajinski oligarh isplatio 10 miliona dolara američkom predsedniku Džou Bajdenu i njegovom sinu Hanteru.

I dok se republikanska Amerika intenzivno bavi slučajem „Brajb-gejt“, ona druga polovina zemlje naklonjena Bajdenu, tu temu manje-više ignoriše.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading