SASTANAK SA PUTINOM LAŽIRAN, PRIGOŽIN JE MRTAV? Američki general u penziji izneo jake TVRDNJE, svi se pitaju jedno...

Autor:

Svet

12.07.2023

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kremlj je saopštio da su se Putin i Prigožin sastali u ponedeljak.

SASTANAK SA PUTINOM LAŽIRAN, PRIGOŽIN JE MRTAV? Američki general u penziji izneo jake TVRDNJE, svi se pitaju jedno...

Foto: Printskrin

Jevgenij Prigožin

Šef plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin je verovatno ili mrtav ili u zatvoru i a njegov sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nakon pobune je verovatno lažiran, tvrdi penzionisani američki general Robert Abrams.

- Lično sumnjam da ćemo ikad više videti Prigožina u javnosti - rekao je Abrams za ABC News.

- Mislim da je sklonjen ili poslat u zatvor, ali sumnjam da ćemo ga ikad više videti ponovo - rekao je on ne navodeći konkretne dokaze za svoju tvrdnju.

Na pitanje da li misli da je Prigožin živ s obzirom na nedavnu pobunu, koja se smatra najvećim izazovom za Putinov režim otkad je došao na vlast 1999. godine, Abrams je odgovorio: "Lično mislim da nije, a ako i jeste, onda je negde u zatvoru", rekao je on.

Abrams je takođe izrazio sumnju u to da je uopšte došlo do sastanka Putina i Prigožina 29. juna pet dana nakon pobune, kako je objavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Iznenadio bih se ako bismo stvarno videli dokaz da se Putin sastao sa Prigožinom i mislim da je to inscenirano - rekao je Abrams.

Peskov je novinarima u ponedeljak rekao da je Putin pozvao 35 osoba, među kojima i Prigožin, na sastanak koji je trajao tri sata.

Podsetimo, pobuna je "ugušena" dogovorom u kojem je posredovao beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko. U okviru dogovora, Prigožin je trebalo da napusti Rusiju i preseli se u Belorusiju. Njegovi ljudi imali su tri izbora: da prate Prigožina u Belorusiju, da se pridruže regularnoj ruskoj vojsci ili da prestanu da se bore i vrate se kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading