JOŠKA FIŠER PROŠAO MNOGO GORE: Upad u Šolcov konvoj ne može da se poredi s onim što se desilo nemačkom vicekancelaru zbog NATO bombardovanja Srbije (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

26.05.2023

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident s nepoznatim muškarcem koji je u Frankfurtu uspeo da se uvuče u VIP konvoj vozila nemačkog kancelara Olaf Šolca i srdačno zagrli predsednika vlade daleko je od najgore stvari koja se u javnosti desila nekom visokom zvaničniku u Nemačkoj.

JOŠKA FIŠER PROŠAO MNOGO GORE: Upad u Šolcov konvoj ne može da se poredi s onim što se desilo nemačkom vicekancelaru zbog NATO bombardovanja Srbije (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug-AP, PRofimedia

Nemačka policija se žestoko obrukala i ugrozila bezbednost Šolca, čiji su telohranitelji sa zakašnjenjem shvatili grešku i uhvatili muškarca.

Ovaj incident sa Šolcom inspirisao je nemačku televiziju RTL da na svom sajtu podseti na sve slične neprijatne situacije u kojima su se u javnosti našli najviši nemački zvaničnici.

Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc

Tako je navedeno da je nekadašnji zapadnonemački kancelar Kurt Georg Kizinger 1968. dobio šamar od nepoznate devojke uz povike da je nacista.

Nakon ujedinjenja dve Nemačke kancelar Helmut Kol je 1991. bio u poseti gradu Hale i tom prilikom ga je neidentifikovani Nemac, nezadovoljan stanjem u zemlji nakon tog ujedinjenja, ispred gradske skupštine gađao jajima koja su se razlila po Kolovom licu i sakou.

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji nemački kancelar Helmut Kol nakon napada jajima 1991. u Haleu

Kol je toliko pobesneo zbog toga da je, na iznenađenje svojih telohranitelja jurnuo na napadača, ali su se između njih isprečili drugi ljudi.

Ipak, najveće poniženje u javnosti doživeo je 13. maja 1999. tadašnji nemački vicekancelar Joška Fišer, jedan od glavnih zagovornika NATO bombardovanja Srbije.

Foto: www.profimedia.rs

Nekadašnji nemački vicekancelar je zbog NATO bombardovanja Srbije poliven crvenom farbom 1999. u Bilefeldu

On je došao na partijsku konferenciju svoje stranke Zelenih u gradu Bilefeldu gde je održao govor u kojem je branio ovu vojnu intervenciju.

Na toj konferenciji sačekao ga je 37-godišnji muškarac koji je na Fišera bacio crvenu farbu, simbol prolivene krvi.

Foto: www.profimedia.rs

Joški Fišeru je zbog napada pukla bubna opna

Prilikom tog napada Fišeru je pukla bubna opna i primljen je u bolnicu. Nakon četiri dana napadač se sam predao policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading