NAKON TRAGEDIJE NA VRAČARU, ZLA KOB SE PRELILA NA SVET: U jezivom masakru NASTRADALO najmanje sedam nastavnika!

Autor:

Svet

04.05.2023

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sada još nije poznato da li je drugi incident bio reakcija na prvi.

NAKON TRAGEDIJE NA VRAČARU, ZLA KOB SE PRELILA NA SVET: U jezivom masakru NASTRADALO najmanje sedam nastavnika!

Foto: Tanjug/AP

Najmanje sedam nastavnika ubijeno je danas u pucnjavi u školi na severozapadu Pakistana, sapštili su zvaničnici, ne precizirajući da li je reč o odmazdi za ubistvo jednog nastavnika koje se ranije dogodilo u toj oblasti.

Oba incidenta su se dogodila u Paračinaru, u Kuramu, nedaleko od granice sa Avganistanom, kazali su zvaničnici, preneo je Rojters.

Regionalne vlasti dale su kontradiktorne izveštaje o motivu ubistava.

U saopštenju iz kabineta pokrajinskog predsednika navodi se da se radi o imovinskom sporu, dok je regionalni komesar rekao da se čini da je uzrok sektaški antagonizam.

Nastavnik ubijen u prvom incidentu bio je sunitski musliman, dok su nastavnici ubijeni u drugom napadu na školu šiitski muslimani, rekao je za britansku agenciju komesar Saiful Islam.

- Za sada se ne zna da li je drugi incident bio reakcija na prvi - kazao je on i dodao da je pojačana bezbednost u oblasti u kojoj već postoje napetosti zbog sektaškog nasilja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading