DALAJ LAMA TRAŽIO DA MU DEČAK "SISA JEZIK", PA SE POSLE IZVINJAVAO: Samo ga "zadirkivao" - skandalozna odbrana tibetanskog duhovnog vođe (VIDEO)

Autor:

Svet

10.04.2023

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalaj Lama rekao kako su njegovi postupci bili naivni i razigrani, i da je samo zadirkivao dečaka.

DALAJ LAMA TRAŽIO DA MU DEČAK "SISA JEZIK", PA SE POSLE IZVINJAVAO: Samo ga "zadirkivao" - skandalozna odbrana tibetanskog duhovnog vođe (VIDEO)

Foto: Robert Reed youtube printscreen

Tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama izvinio se nakon što je snimak na kome ljubi dečaka u usne i sugeriše mu da mu "sisa jezik" postao viralan i izazvao veliki bes u javnosti.

Dalaj Lama je uputio izvinjenje mladiću, ali se pravdao time da je njegov postupak bio potuno nevin.

Na kontroverznom video snimku, jasno se vidi da je dečak zagrlio Dalaj Lamu dok je sedeo pored drugih verskih ličnosti na događaju, a da mu je tada tibetanski duhovni vođa gestikulirajući rukama pokazao da ga poljubi u usta, čak hvatajući dečaka za bradu kako bi ga usmerio. 

Ovaj 87-godišnjak zatim miluje školaraca po licu pre nego što ih pritisne čelom jedno o drugo.

Dalaj Lama je tada isplazio jezik, da bi potom rekao detetu da ga sisa, dok se publika smeje i aplaudira.

Neprijatan snimak naišao je na kritiku korisnika društvenih mreža na kojima je video podeljen, uprkos tome što neki objašnjavaju da isplaženje jezika može biti oblik pozdrava na Tibetu.

Verski vođa se sada izvinio dečaku i njegovoj porodici, rekavši da "žali zbog incidenta" u izjavi na svom Tviter nalogu:

- Kružio je video snimak koji prikazuje nedavni sastanak kada je dečak pitao Njegovu Svetost Dalaj Lamu da li može da ga zagrli. Njegova Svetost želi da se izvini dečaku i njegovoj porodici, kao i njegovim brojnim prijateljima širom sveta, za povredu koju su njegove reči mogle naneti. Njegova svetost često zadirkuje ljude koje sreće na nevin i razigran način, čak i u javnosti i pred kamerama. On se kaje zbog incidenta.

Dalaj Lama živi u egzilu u Indiji otkako je pobegao iz Tibeta 1959. nakon neuspelog ustanka protiv kineske vlasti. Peking ga smatra opasnim separatistom, uprkos tome što je decenijama radio na privlačenju globalne podrške za jezičku i kulturnu autonomiju u njegovoj udaljenoj, planinskoj domovini.

Sada živi u imanju pored hrama okruženog zelenim brdima i snegom prekrivenim planinama u severnom indijskom gradu Daramšala. Dalaj Lama je ranije bio na udaru kritika jer se šalio da bi njegova naslednica morala da bude privlačna, „inače nije od velike koristi“. On je u istom intervjuu izazvao dodatni bijes rekavši da će Evropa postati muslimanska ako izbeglice na kraju ne odu, piše The Sun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading