ZAROBLJENIK UMRO OD HIPOTERMIJE? Veliki skandal trese SAD: Čuvari ga držali vezanog u zamrzivaču i zabavljali se njegovim stanjem! (VIDEO)

Autor:

Svet

17.02.2023

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura njegovog tela bila 22 stepena.

ZAROBLJENIK UMRO OD HIPOTERMIJE? Veliki skandal trese SAD: Čuvari ga držali vezanog u zamrzivaču i zabavljali se njegovim stanjem! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/AttorneyCrump

Zatvorenik se smrzao u zatvoru u Alabami

Muškarac iz Alabame umro je nakon što ga je policija ostavila nekoliko sati vezanog u zamrzivaču u zatvoru ili sličnom hladnom okruženju, prema tužbi koju je podnela njegova porodica, a preneli su američki mediji.

Entoni Mičel (33) uhapšen je nakon što je navodno pucao iz pištolja tokom policijske reakcije na izveštaj o njegovom pogoršanom mentalnom stanju. Nakon toga, Mičel je proveo 14 dana u zatvoru, a 26. januara je onesvešćen odveden u bolnicu na zadnjem sedištu policijskog automobila, navodi se u tužbi i snimku.

Imao temperaturu 22 

Kada je stigao u bolnicu, Mičelova telesna temperatura bila je 22°C. Doktor Hitne pomoći je tri sata pokušavao da ga reanimira, a zatim je konstatovao smrt.

- Nisam siguran pod kojim okolnostima je pacijent bio zatvoren, ali je teško razumeti da bi neko imao temperaturu od 22°C dok je bio u zatvoru - napisao je lekar Hitne pomoći u svojoj medicinskoj dokumentaciji, prema tužbi. .

 

 

- Ne znam da li je mogao biti izložen hladnom okruženju. Verujem da je hipotermija krajnji uzrok njegove smrti.-

Prema tužbi podnetoj u ponedeljak, Mičel je "verovatno" bio u zamrzivaču zatvorske kuhinje vezan za stolicu ili ostavljen satima u nekom drugom hladnom okruženju.

- Na osnovu informacija koje smo dobili, verujemo da se radilo o zatvorskom zamrzivaču ili frižideru, ali u ovom trenutku nemamo video koji bi to potvrdio. Verujemo da šerifova kancelarija ima video koji pokazuje šta mu se tačno dogodilo - rekao je advokat Vilijam Smit za Vašington post.

Policija je lagala

U tužbi se navodi da dok je Mičel ležao go u svojoj ćeliji 25. januara, „brojni zatvorski službenici i medicinsko osoblje došli su do vrata njegove ćelije da ga posmatraju i da se zabavljaju njegovim stanjem“, umesto da zovu u pomoć.

Na snimku koji je podelio zatvorski zvaničnik vidi se kako policajci nose onesvešćenog Mičela u policijsko vozilo. To je u suprotnosti sa ranijom izjavom šerifove kancelarije da je on, prema tužbi, bio "budan i pri svesti kada je napustio ustanovu i stigao u bolnicu".

Policajac progovorio, pa dobio otkaz

Postoji snimak Tonijeve prošle noći u pritvoru koji je prva snimila i podelila Karen Keli, zatvorska službenica iz okružnog zatvora koja je u međuvremenu otpuštena. Keli je u posebnoj tužbi podnetoj u utorak navela da je otpuštena zbog incidenta.

Keli je tužila šerifsku kancelariju okruga Voker i nekoliko policajaca jer su je otpustili nakon što je progovorila o zlostavljanju zatvorenika. Kancelarija šerifa okruga Voker odbila je da komentariše ove navode.

Pucao na policajce

Entoni Mičel je stigao u kuću svog rođaka Stiva Mičela 12. januara. Kako se navodi u tužbi, Stiv je shvatio da njegov rođak nije dobro i da "priča zabluda" i da mu je "ozbiljno potrebna psihijatrijska pomoć". Entoni Mičel je imao istoriju zavisnosti od droga i živeo je sam od očeve smrti 2022.

Stiv Mičel je pokušao da kontaktira kancelariju šerifa okruga Voker radi lekarskog pregleda, ali oni nisu uzvratili pozive, pa je pozvao hitnu.

Kada su policajci na kraju stigli u Mičelov dom, on je "ispalio najmanje jedan hitac" u njih "pre nego što se povukao u šumovitu oblast", saopštila je šerifova kancelarija u saopštenju od 13. januara. U saopštenju se navodi da je Mičel bio "dezorijentisan" kada je priveden pod optužbom za pokušaj ubistva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading