NEVEROVATAN SNIMAK SA BOJIŠTA U UKRAJINI: Ruska grdosija uništena u seriji eksplozija (VIDEO)

Autor:

Svet

16.02.2023

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage nastavljaju da trpe teške poraze na bojnom polju, pišu britanski mediji.

NEVEROVATAN SNIMAK SA BOJIŠTA U UKRAJINI: Ruska grdosija uništena u seriji eksplozija (VIDEO)

Foto: Printscreen Instagram/Defense of Ukraine

Neverovatni snimak koji se pojavio u zapadnim medijima pokazuje trenutak kada je ruski termobarični raketni bacač uništen u seriji eksplozija na liniji fronta u Ukrajini.

Video prikazuje TOS-1A Buratino, koji je opremljen termobaričnim bojevim glavama, kako nestaje u plamenu nakon ukrajinskog udara u blizini Vuhledara u istočnoj Ukrajini, prenosi Dejli mejl.

Ruski sistem naoružanja je zahvaćen nizom eksplozija, a video prikazuje artiljerijske rakete kako ispaljuju iz zapaljene olupine.

 

 

Buratino je opremljen termobaričnim bojevim glavama koje šire zapaljivu tečnost oko mete, a zatim je zapale. Može uništiti nekoliko gradskih blokova u jednom udaru i izazvati neselektivnu štetu.

Rusija je juče saopštila da su njene trupe probile dve utvrđene linije ukrajinske odbrane na istočnom frontu - ali ukrajinske snage su rekle da ruske snage još uvek nisu uspele u svojim naporima da probiju svoju odbranu.

Ruske snage nastavljaju da trpe teške poraze na bojnom polju – ali u nastojanju da sakriju ove gubitke, zvaničnici na Krimu spaljuju mrtve trupe u krematorijumima "danonoćno".

U blizini lokalnog krematorijuma u ​​selu Krasna Zorka na Krimu "stalna je linija vojnih vozila koja broji do 10 jedinica“, saopštile su ukrajinske oružane snage.

- Okupatori koriste ove kamione da dovoze mrtve ruske vojnike i plaćenike - navode izvori.

U međuvremenu, snimci iz rovova u blizini Bahmuta, na istoku Ukrajine, pokazuju teške borbe između ruskih i ukrajinskih trupa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Јовица

16.02.2023 10:31

Сад почиње прича како Руси спаљују своје мртве војнике,и она би требала бити "доказ" да њихови претходни извештаји о преко 100000 мртвих Руса нису лаж. Ха,ха,ха...