PUTIN ŠALJE TRUPE NA GRUZIJU? Zastrušujući navodi o planovima Kremlja: Zaustaviće sve koji neće u rat!

Autor:

Svet

26.09.2022

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski narod u strahu od regrutacije.

PUTIN ŠALJE TRUPE NA GRUZIJU? Zastrušujući navodi o planovima Kremlja: Zaustaviće sve koji neće u rat!

Foto: Tanjug/AP

Ruske trupe su danas raspoređene u blizini granice sa Gruzijom, iako Kremlj pokušava da iskoreni glasine da će Putin uvesti vanredno stanje i zabraniti ljudima odlazak kako bi izbegli regrutaciju.

Snimci geolocirani u malom gradu Čmi, na glavnom autoputu iz Rusije u gruzijski region Južne Osetije, prikazuju najmanje šest vojnika kako sede na vrhu oklopnog vozila dok prolaze pored kolone automobila u pravcu prelaza, navodi Dejli Mejl.

 

 

Trupe su stigle da postave kontrolni punkt, rekli su izvori ruskoj mreži RBC, a FSB je rekao da su poslani da zaustave ljude koji jurišaju na prelaz nakon što su se stvorili kilometarski redovi ljudi koji su pokušavali da izbegnu regrutaciju stvorili.

 

 

Ali to je izazvalo strahove da se Putin sprema da zapečati ruske granice kako bi sprečio ljude koji beže od mobilizacije, usred izveštaja da je 260.000 pobeglo za samo pet dana.

Dmitrij Peskov, upitan o glasinama o zatvaranju granica i vanrednom stanju danas, insistirao je da nema pojma o takvim planovima.

- Za sada nisu donete nikakve odluke - rekao je on novinarima u Moskvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Felix

27.09.2022 09:24

Nema sanse da ih sve zaustave. Puteve mogu da blokiraju ali ove sto idu peske preko poljane nema pojma