TUGA! Britanija dobila ministra za USAMLJENOST!

Autor: Republika

Svet

18.01.2018

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanija je imenovala ministra za usamljenost kako bi se nastavio rad ubijene poslanice DŽo Koks i rešio problem izolovanosti, sa kojim se suočava skoro svaka deseta osoba u zemlji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Britanci dobili ministra za usamljenost

Novu funkciju obavljaće ministar sporta Trejsi Krauč uporedo sa postojećim poslom.

Ona će osmisliti strategiju za rešavanje ovog problema, za koji istraživači kažu da je povezan sa demencijom, ranim mortalitetom i visokim krvnim pritiskom.

Koksovu je ubio desničarski ekstremista 2016. godine, nakon što je obavljala funkciju poslanika nešto više od godinu dana.

- Želim da se suprotstavimo ovom izazovu za naše društvo i da svi preduzemo akciju protiv usamljenosti koja pogađa starije osobe, negovatelje, one koji su izgubili najmilije... ljude koji nemaju sa kim da razmenjuju mišljenja i iskustva - rekla je u sredu birtanska premijerka Tereza Mej.

Većina ljudi starijih od 75 godina žive sami, a oko 200.000 starijih osoba u Britaniji nisu razgovarali sa prijateljem ili rođakom duže od mesec dana, navodi se u Vladinim dokumentima.

Većina lekara u zemlji svakog dana primi između jednog i pet pacijenata koji traže pomoć jer su usamljeni, saopštila je "Kampanja za okončanje usamljenosti", mreža koja se bavi rešavanjem ovog problema.

Koksova je osnovala komisiju za razmatranje ovog pitanja neposredno pre nego što je ubijena i pozvala je Vladu da imenuje ministra koji bi se bavio ovom temom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading