PUTIN NAD KOVČEGOM GORBAČOVA! Šef Kremlja se oprostio od nekadašnjeg vođe SSSR! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.09.2022

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin oprostio se od nekadašnjeg predsednika SSSR Mihaila Gorbačova.

PUTIN NAD KOVČEGOM GORBAČOVA! Šef Kremlja se oprostio od nekadašnjeg vođe SSSR! (VIDEO)

Foto: printscreen

"Raša tudej" objavila je kratak video snimak na kome se vidi kako šef Kremlja prilazi kovčegu sa telom Mihaila Gorbačova.

Putin je u rukama imao buket crvenih ruža koje je stavio pored tela Gorbačova.

 

 

Podsetimo, preminuo je u 92. godini 30. avgusta posle duge bolesti.

Izražavajući saučešće njegovoj porodici, Putin je u saopštenju rekao da je Gorbačov "vodio našu zemlju tokom perioda složenih, dramatičnih promena, velikih spoljnopolitičkih, ekonomskih i društvenih izazova".

- On je dukobo razumeo da su reforme neophodne, trudio se da ponudi sopstvena rešenja za hitne probleme - rekao je Putin u telegramu koji je objavljen na sajtu Kremlja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Peskov: Putin neće prisustvovati sahrani 

Ruski predsednik Vladimir Putin neće prisustvovati sahrani poslednjeg sovjetskog lidera Mihaila Gorbačova u subotu zbog ranije isplaniranih obaveza, saopštio je danas Kremlj.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je da je Putin odao poštu Gorbačovu tako što je posetio bolnicu u Moskvi i položio venac na mestu gde je bivši lider preminuo u utorak, u 92. godini, preneo je Rojters.

- Nažalost, predsednikov raspored je takav da mu ne dozvoljava da oda poštu Gorbačovu 3. septembra, tako da je odlučio da to uradi danas - rekao je Peskov.

On je dodao da će poslednji ispraćaj imati elemente državne sahrane, uključujući i počasnu gardu, ističući da država pomaže u organizaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading