DONETA ODLUKA - PUTIN ZAVRNUO SLAVINU: Obustavljena isporuka nafte, TRI ZEMLJE EU U VELIKIM PROBLEMIMA!

Autor:

Svet

10.08.2022

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska naftna kompanija Transnjeft saopštila je da je isporuka nafte Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj preko naftovoda Družba obustavljena je zbog sankcija koje je uvela Evropska unija.

DONETA ODLUKA - PUTIN ZAVRNUO SLAVINU: Obustavljena isporuka nafte, TRI ZEMLJE EU U VELIKIM PROBLEMIMA!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

- Ukrajinska kompanija Ukrtransnafta obustavila je pumpanje ruske nafte jer nije mogla da prima uplate za tranzit zbog sankcija EU - saopštio je Transnjeft, a prenosi CNN.

- Ukrtransnafta je obustavila pružanje usluga transporta nafte preko teritorije Ukrajine počev od 4. avgusta 2022. godine zbog nedostatka sredstava za pružene usluge - dodaje se u saopštenju.

- Tranzit severnom linijom naftovoda Družba preko Belorusije do Poljske i Nemačke nastavlja da funkcioniše normalno - navodi se.

Mađarska i Slovačka: Platili smo!

Mađarski "MOL" i slovačka "Slovnaft" saopštile su da su platile za tranzit ruske nafte preko Ukrajine naftovodom "Družba" i očekuju narednih dana da isporuke budu nastavljene.

- Preuzevši na sebe plaćanje, MOL je uspeo da brzo reši problem: ukrajinska strana se obavezala da će u narednih nekoliko dana biti nastavljen transport sirove nafte, koji je prekinut pre nekoliko dana zbog tehničkih problema sa bankom - navodi se u saopštenju MOL-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

10.08.2022 15:44

I koje su to 3 zemlje ? Niste naveli. Svašta.