NEMAČKA OTKAZALA! Optuženi za OBMANJUĆI MANEVAR!

Autor:

Svet

23.07.2022

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka ministarska spoljnih poslova Analena Berbok, u intervjuu za tabloid "Bild" govorila je o poteškoćama koje Nemačka ima u isporučivanju tenkova Ukrajini.

NEMAČKA OTKAZALA! Optuženi za OBMANJUĆI MANEVAR!

Foto: mod.gov.rs

Berlin je ranije sa Varšavom ugovorio "kružno isporučivanje", a zamenik šefa diplomatije Poljske Šimona Šinkovska optužila je Nemačku da su njihova obećanja o "kružnoj razmeni tenkova" bila "obmanjujući manevar". 

Gospođa Berbok je odgovorila na ove optužbe, govoreći da "kružne isporuke" tenkova ne funkcionišu onako kako je bilo planirano. 

Ako je to bio pogrešan put, moramo da vidimo kako možemo aktivno da sarađujemo na drugi način - izjavila je Anaelan Berbok u svom intervjuu. 

Ona je takođe istakla da je odmah bilo jasno da se tenkovi ne mogu zameniti momentalno. 

- Niko ne namerava da obmanjuje evropske susede - zaključila je ministarka. 

Kružna razmena tenkova podrazumeva da Poljska preda Ukrajini tenkove sovjetske proizvodnje, kojima ukrajinski vojnici umeju da upravljaju, a da u zamenu za njih dobije zapadno naoružanje, prenosi Alo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading